Zomerse Petit Pains van Bloemkool

Laat de zomer maar komen!

Deze super simpele en lekkere broodjes kun je een dag van te voren maken en beleggen met waar jij zin in hebt.

 

Ingrediënten:

450 gr bloemkoolroosjes

3 eieren

100 gr havermeel  (dit maak je gemakkelijk zelf met 100 gr havermout)

1 flinke tl kruiden. Bijvoorbeeld kerriepoeder

Snufje zout

 

Bereiding:

Verwarm de oven op 200 graden.

Maal de gewassen bloemkoolroosjes even kort in de keukenmachine. Meng alle ingrediënten in een kom door elkaar. Maak daar 6 ballen van en leg deze op de met een vel bakpapier bekleedde bakplaat. Bak de bolletjes in ca. 35 minuten gaar en laat ze daarna afkoelen.

Snijd ze door midden en beleg ze met wat jij lekker vindt.  Pulled pork, een verse hamburger, zalm…. Ik beleg ze vandaag met veel sla, stukjes gegrilde kip, geitenkaas, rode kool en tomaat. Een klein handje bieslook staat niet alleen mooi maar maakt de smaak ook compleet.