Zomers bananen ijs met framboos voor de echte lekkerbek.

De zon in je mond

met dit heerlijke ijsje. Zo gemaakt en genoeg voor 8 personen.

 

Ingrediënten:

6 medjouldadels

4 bevroren bananen in stukjes

250 gr bevroren frambozen

2 tl vanille extract

100 ml warm water

evt. kokosvlokjes voor de garnering

 

Wel de dadels 30 minuten in warm water. Ontpit de dadels en doe ze samen met de bananen , frambozen en het vanille extract in de keukenmachine. Houd een paar framboosjes over voor de garnering. Meng alles door elkaar. Als het vast komt te zitten in de kom schenk je er een beetje warm water bij zodat het een mooie ijskoude massa wordt.

Schep het ijs uit de kom en verdeel het over mooie schaaltjes. Garneer met de overgebleven framboosjes en strooi er als je dat leuk vind wat kokosvlokken overheen voor een extra feestelijk effect.

Loopt het water je al in de mond? Geniet ervan!