Mijn zomerkleren zitten te strak, ik voel me niet lekker in mijn eigen vel.

Zomer 2016, de grens is bereikt.

Mijn zomerkleren zitten te strak, ik voel me niet lekker in mijn eigen vel (ik wil dus op geen enkele vakantiefoto) en besluit nu echt te gaan afvallen. Ik kan me niet meer verschuilen achter een studie, etentjes of andere excuses. Ik moet aan de slag!

Die 10 kilo is hardnekkig en de verleidingen zijn te groot.

In december moet ik bekennen dat ik het zonder hulp niet ga redden. De kilo’s zijn hardnekkig en de verleidingen zijn te groot. Ik val geen grammetje af. Via een collega/vriendin hoor ik over Cambridge en de begeleiding van Fonny. Aan mijn collega/vriendin zie ik dat het werkt. Een periode van twijfel maar toch maak ik met enige schroom een afspraak. Hoe zwak dat ik dat zelf niet red?!

Al tijdens het eerste gesprek met Fonny begrijp ik dat dat helemaal niet raar is. Fonny legt precies uit hoe het Stappenplan van Cambridge Weight Plan werkt. Ze geeft mij het vertrouwen dat ik het wel kan, maar gewoon een beetje hulp nodig heb. Het gaat om mij als persoon, zodat ik mij weer goed in balans ga voelen. Dit sluit precies aan bij dat wat ik nodig heb! Ik besluit er helemaal voor te gaan en te starten met een totale reset!!! Hoofd en lijf zijn er klaar voor, stap 1 is begonnen.

Ik besluit open te zijn naar iedereen.

Hoewel ik de eerste week op mijn werk de shakes nog wat wegmoffel verdwijnt ook deze schroom langzamerhand. Ik besluit open te zijn naar iedereen. Het is mijn keuze om op deze manier aan mezelf te werken en dat voelt goed. Het maakt niet uit wat een ander er van vindt. Met een zakkend gewicht groeit het vertrouwen in mezelf. Ik voel me top, zeg “nee” tegen alles wat buiten de Cambridge producten valt en merk dat dat eigenlijk steeds makkelijker gaat. Natuurlijk zijn er momenten waarop ik het even zwaar heb. Maar dan kijk ik in de spiegel, denk aan hoe krachtig ik me voel dat ik bepaal wat ik wel en niet eet en put daar de energie uit om de verleiding te weerstaan. De wekelijkse weeg- en motivatiemomenten bij Fonny zijn mooie ijkmomenten die elke keer weer stimuleren om door te gaan. En als na drie maanden mijn jongste zoon mij omhelst en trots roept: “Mama wat ben je slank!”, geeft dat zo een goed gevoel…

 

Inmiddels ben ik  op mijn streefgewicht en pas ik in kledingmaat 38.

Betekende trouwens wel een nieuwe garderobe maar dat is toch een superbeloning! Ook nu nog begeleid Fonny mij en remt ze mij zelfs af zodat er geen risico is op doorslaan in het afvallen. Het hele gezin eet inmiddels graag mijn gezonde maaltijden mee en daarmee is er niet allen sprake van afvallen maar van een leefstijlverandering waar ik me heel goed bij voel!

Esther Maas, 44 jaar.