Deze zoete notenmix met pit is verantwoord en vooral ook erg lekker.

Een handje in het weekend mag best.

Ingrediënten

40 gr kokosbloemsuiker

1/2 tl kaneelpoeder

1/2 tl gemberpoeder

1/2 kerriepoeder

1/4 tl kurkuma

1/4 tl keltisch zeezout

snufje peper

1 eiwit

300 gram gemengde ongezouten noten

 

Verwarm de oven op 165 graden.

Meng de kokosbloemsuiker en de kruiden in een kom. Bewaar dit even. Doe het eiwit in een kom en klopt met een garde luchtig. Schep de noten door het eiwit. Zorg ervoor dat er over alle noten een klein laagje eiwit zit. Voeg de noten aan het kruidenmengsel toe en meng goed.

Verdeel het notenmengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en bak het geheel in ca. 20 minuten in de oven. Wel af en toe even omscheppen.

Goed laten afkoelen voor je gaat proeven. Fijn weekend!

 

 

 

 

 

 

De basis van dit recept is afkomstig van Puur en Lekker Leven.