Warme Vijgen op een bedje van geroosterde Aubergines

Vijgen zijn niet alleen heel erg mooi om te zien maar ook gezond. Ze bevatten de mineralen kalium, fosfor, en ijzer ook veel magnesium.  Dit draagt onder andere bij aan het behoud van botten en tanden, vermindert vermoeidheid en ondersteunt de spierfunctie.

 

Dit receptje is een van mijn favo’s. Je kunt er echt mee voor de dag komen en het is heel simpel om te maken.

 

Ingrediënten

2 verse vijgen

2 aubergines

200 gr halloumi

2 flinke el Baba Ganoush kruiden

1 el ahornsiroop

2 el gehakte amandelen

snuf kaneel

Kokosolie (of arachideolie)

Peper en zout naar smaak

Evt koriander naar smaak

 

Bereiding (2 personen)

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.

Halveer de aubergines en snijd het vruchtvlees kruislings in. Ik bestrooi de aubergine tegenwoordig niet meer vooraf met zout tegen de bittere smaak. Dat hoeft echt niet meer. De smaak is zoveel milder en zachter geworden. Vind jij het toch een must? Volg daarin jouw eigen bereidingswijze.

Smeer de halve aubergines in met olijfolie. Leg de aubergines op de ovenplaat ze rooster ze 35 – 40 minuten in de oven.

Snijd ondertussen de halloumi voorzichtig in dunne plakken. Verhit een klein scheutje olie in een koekenpan en bak de halloumi plakjes zachtjes en kort aan beide kanten.

Snijd ondertussen de vijgen in plakjes.

Haal de halloumi uit de koekenpan en leg de plakjes vijg erin. Voeg de ahornsiroop toe samen met een scheutje water en een de kaneel. Schep de vijgen een paar keer om en haal ze dan uit de pan.

Dan is het tijd om de aubergines uit de oven te halen. Leg de aubergines op een mooi bord of een schaal en verdeel de Baba Ganoush kruiden, de gebakken halloumi en de warme vijgen over de aubergines.  Druppel er nog een beetje ahornsiroop overheen. Dat staan niet alleen heel mooi maar is ook extra lekker. Garneer daarna met de gehakte (evt geroosterde) amandelen en een wat koriander.

 

Voeden Met Bezieling

Soul Made – Cooked with Love