Waar zie jij jezelf over een jaar?

Het visualiseren van je doelen kan enorm helpen gefocust te blijven op wat je wilt.

Een geweldige manier om gefocust te blijven op jouw reis naar een gewicht in evenwicht is niet alleen om jezelf doelen te stellen, maar ook om te plannen hoe je ze gaat bereiken. Deze kleine tips helpen je met het stellen van doelen en het vasthouden daaraan.

Koop prachtig nieuw notitieboek voor jezelf.

Trakteer jezelf op een prachtige nieuwe notitieboek of een nieuw dagboek. Wat voelt dat fijn zo’n eerste onbeschreven blad. Begin gewoon met het beschrijven van jouw doelen. Laat het gewoon komen en haal je pen niet van het papier. Pas al alles beschreven is kun je stoppen.  En alles kan, alles mag.

 

Visualiseer.

Waar zie jij jezelf over een jaar? Slank, op een strand ergens in een prachtige bikini? Of zie jij jezelf al over de finish gaan van een gave hardloopwedstrijd? Want dat haal je gemakkelijk met jouw nieuwe gewicht. Schrijf het op en plak er foto’s bij.

En kijk er zoveel mogelijk naar. Na elk weegmoment bijvoorbeeld of wanneer je voelt dat je afgeleid raakt van je doel.  Het visualiseren van je doelen kan enorm helpen gefocust te blijven op wat je wilt.

 

En dan is het tijd voor actie.

Denk aan jouw doel, hoe ga je jezelf daar nu krijgen? Wat is er voor nodig? Welke stappen moet je nemen? Want met alleen dromen en zitten op de bank ben je er nog niet. Dus welke oefening ga je doen? Wanneer ga je die prachtige bikini kopen, of inschrijven voor die hardloopwedstrijd? En, ook niet onbelangrijk, wie ga je vragen om je te helpen?

Schrijf voor jezelf een stappenplan op van hoe je daar komt, je kunt zelfs datums vastleggen en elke dag een kleine stap zetten.

 

Vier de kleine overwinningen.

Gedurende je reis zal je kleine overwinningen boeken. Vier ze en schrijf ze in je notitieboek. De eerste kilo eraf, eerste 5 minuten hard gelopen. Hoe klein dan ook, voel hoe blij je daarmee bent. Wanneer je een zware dag hebt helpt het om in je boekje te lezen en je eraan te herinneren hoe ver je al gekomen bent.

 

Geef niet op.

Hoe goed het ook gaat, er komt altijd een moment dat het even moeilijk is. Op een verjaardag met die goddelijke taart (speciaal voor jou gemaakt), of op je werk als die fijne collega trakteert. Eén klein hapje dan, omdat het zo vervelend is voor de ander. En dan ga je……

Geen nood, we zijn allemaal mens en iedereen heeft wel eens een zwak moment. Ga terug naar de eerste pagina van jouw mooie notitieboekje. Lees je doel en ga er weer voor.

Zet um op! En als het niet lukt help ik je met veel liefde.