Verandering is de enige constante

De Griekse filosoof Heraclitus zei het destijds al ‘Verandering is de enige constante’

Alles verandert in de wereld. Die veranderingen zijn een gegeven, net als het feit dat ze altijd blijven komen. De veranderingen lijken elkaar steeds sneller op te volgen. Maar ruimte geven aan veranderingen is over het algemeen niet onze grootste kracht.

In deze tijd worden we meer dan ooit uitgedaagd om mee te bewegen, onze vaste patronen los te laten en te beseffen dat verandering onvermijdelijk is.

Ons geluk is vaak afhankelijk geworden van wat we graag willen en hebben, en we vermijden wat we niet willen in ons leven. Ik heb en donkerbruin vermoeden dat dit ook jou niet vreemd is.

 

Een kans

Als we tevreden zijn willen we dat alles blijft zoals het is. Het geeft rust, overzicht, comfort en zekerheid. De angst voor onzekerheid houdt ons vast aan oude patronen, oude systemen, rollen, functies en gewoontes ook al past het ons niet meer.

Als we gaan beseffen dat verandering vroeg of laat komt en we van daaruit kunnen kijken naar wat er zich aandient én daarin durven mee te bewegen, ontstaat de mogelijkheid op nieuwe kansen, groei en een nieuw gevoel van geluk.

 

Blessing in Disguise

Als Transformatie Coach weet is als geen ander welke angsten, overtuigingen, belemmeringen en blokkades meespelen bij veranderingen. Niets is mij vreemd. Ik heb in mijn eigen leven mogen ervaren hoe het is om dwars door angst voor een verandering heen te gaan en oude patronen en overtuigingen los te laten.

Hoe verdrietig de verandering soms ook leek, het bleek een blessing in disguise. Het waren kansen op groei en meer authenticiteit. Daar waar ik krampachtigheid en stress losliet kwam flow, overvloed en geluk terug. Ik ontdekte dat ik zelf diegene was die een gelukkig leven van binnenuit in de weg stond.

Om door die poort van angst heen te stappen had ik overigens wel wat ondersteuning nodig van een Transformatie Coach, want die deur naar een mooier leven herkende ik niet meteen. Achteraf gezien was de angst in mijn hoofd groter dan de stap naar het nieuwe.

Misschien voel je ergens herkenning of angst of weerstand. Dat is mooi, het zijn de richtingaanwijzers naar die poort. Hoe zou het zijn om de kans op weer in je eigen kracht staan en genieten van het leven dat echt bij je past te pakken, ook al is de vorm anders?

Voel je dat dit voor jou is of zegt iets in jou dat je ook mag onderzoeken waar die poort naar een blijer, gelukkig en lichter leven zich bevindt? Neem dan hier eens een kijkje voor meer informatie.