Belonen en emotie eten

Ook ik ben al jaren in ‘gevecht’ met mijn gewicht en het emotie eten. Ik at slecht overdag en ook vooral eten als gevolg van stress of vermoeidheid. Maar ook (on)bewust door de emoties van anderen om mij heen. Ik trok het mij allemaal aan en vervolgens beïnvloedde het mijn eetgedrag.

Maar ook wanneer ik mij goed voelde ‘beloonde’ ik mijzelf met… Je raadt het al: iets lekkers. Kinderen in bed, ik op de bank onder een kleedje en een heerlijke serie aan. Het werd voor mij een gewoonte, een moment van rust en daar hoorde wat lekkers bij.
Eerst gebeurde dit alleen het weekend maar al snel liep het uit de hand. Ik werd zwaarder en stoppen met deze gewoonte werd steeds moeilijker. ‘Wat maakt het nog uit, ben nou toch al te zwaar’ was mijn gedachte.

 

Ik durfde mezelf niet meer te laten zien

Tijdens het voorjaar van 2020, was het super lekker weer. Ik ben een echte zonaanbidder maar merkte dat ik mij zo schaamde dat ik niet meer in bikini durfde. Bang wat anderen wel niet zouden denken van mijn verschijning. Ik was er in mijn hoofd constant mee bezig en het belemmerde mij in het dagelijks leven.

Ik ging bepaalde situaties vermijden, ik voelde mij overal ongemakkelijk en onzeker. Ik wist dat dit niet langer zo door kon gaan.
Ik ben moeder van 2 geweldige kinderen, hou zielsveel van ze en heb werkelijk alles voor ze over. Maar als je daardoor jezelf gaat vergeten, gaat het niet de goede kant op.
Ik wil een goed voorbeeld voor mijn kids zijn en dat lukt niet als je jezelf wegcijfert en verwaarloosd. Het heeft (onbewust) invloed op het hele gezin.
Ondertussen waren we ook aan het verbouwen want in september zouden we verhuizen. Daar kwam ook zeker de nodige stress bij kijken. En stress is: juist… Vermoeidheid, onrust en eten.

 

Tijd voor verandering! Ik was er zo klaar mee!

Ik heb in de zomer een mail geschreven aan Fonny maar durfde hem uit schaamte niet te versturen.. Mijn moeder gaf mij daarin het laatste zetje en wat ben ik daar nog altijd blij mee zeg!
Fonny ving mij op met veel begrip en liefde. Ze was geraakt door mijn mail en we gingen samen aan de slag.
Middenin een stressvolle periode van verbouwing/verhuizing en corona voelde ik mij echt heel erg goed.
Het 1op1 dieet zorgde ervoor dat ik niet hoefde na te denken over wat ik mocht eten. Ik ervoer zoveel rust hierdoor. En ondertussen bleef ik afvallen.

 

Een nieuwe manier van leven

Bij elk goed weegmoment kreeg ik weer de motivatie die ik nodig had om door te gaan en mijn streefgewicht te behalen. Ik had veel ups maar ook downs maar het is mij gelukt! Het is nu maart en ik heb een gezond gewicht en BMI. Mijn streefgewicht heb ik behaald!

Maar het belangrijkste: ik voel mij weer mooi, de onrust is weg en ik heb veel geleerd over mezelf. Ik ken nu mijn valkuilen en hoe ik hiermee om moet gaan om niet weer terug te vallen. Met deze nieuwe inzichten ga ik aan de slag, want wat betreft dit onderwerp heb ik ‘levenslang’. Ik zal er altijd op moeten letten. Maar dat gaat mij lukken, ik ben al zo ver gekomen!

Ik hoop dat mensen zichzelf herkennen in mijn verhaal en nu ook de stap durven te zetten. Gun jezelf meer zelfvertrouwen, rust en een gezonder lichaam, je bent het echt waard!
Als ik het kan, kan jij het ook!

Bedankt lieve Fonny voor al je hulp en steun ❤️

Liefs Maj-Britt