Mijn uitdaging is nu “de 100 van Leegwater ” lopen.

Hoe zoeter hoe beter en vooral niets afslaan…

Ik ben José,  47 jaar ben getrouwd met Nico en we hebben 5 kinderen. Wij werken allebei thuis, hebben een melkveebedrijf en een kinderopvang,  ’t BOErenerf. Allebei een heel mooi vak en goed te combineren. Ik ben/was een echte zoetekauw en op een feestje iets afslaan deed ik bijna niet, hoe zoeter hoe beter en dan na een feestje je zo niet fijn voelen dat ik dacht: volgende keer moet dat anders, maar bij een volgende feestje was het weer het zelfde.

Ik was zeker 15 kg te zwaar.

In september 2015 waren wij 25 jaar getrouwd en ik voelde me niet fijn met mijn lijf. Ik was te zwaar. Een vriend van ons deed Cambridge  en dit leek mij een goed product met goede begeleiding. Even niet meer hoeven nadenken wat je de hele dag mag/moet eten, 3 producten per dag en 2 liter water. Ben gaan googlen en kwam bij Fonny terecht.  Het voelde meteen heel goed en heel vertrouwd . Ging een tijd heel goed maar door vakanties van beide kanten  kwam de klad erin. In December 2016 kreeg ik een berichtje van Fonny over het Stappenplan van Cambridge Weight Plan en een uitnodiging voor een inloopmiddag en proeverij. Heb me aangemeld en ben heen gegaan. Veel nieuwe producten en een heel duidelijk Stappenplan waar goed gekeken wordt welke stap bij je past.

Ik vond de producten heerlijk.

In Januari 2017 ben ik gestart in stap 1. Ik vond de producten heerlijk. Na een aantal weken ben ik naar stap 2 gegaan.  Rustig aan weer beginnen met eten maar ook heel bewust kijken naar wát je gaat eten.  Het oude eetpatroon maar ook de oude gewoontes blijven nog heel lang in je systeem zitten en dat heeft echt de tijd nodig om dat te veranderen. Belangrijk vind ik dat je je niet blind staart op het gewicht wat eigenlijk bij je lengte en leeftijd hoort maar dat je je bij het gewicht wat je hebt behaald je goed voelt

“de 100 van Leegwater ” lopen.

Het gaat bij mij langzaam maar ik heb een mooi doel. In juli ga ik met onze jongste dochter de Nijmeegse 4- daagse lopen, 4 dagen 30 km. Als dit avontuur goed verloopt is mijn volgende uitdaging de “100 van Leegwater ” te lopen. Dat is 100 km binnen 24 uur.  Ik ben er nog niet want ik wil nog graag ietsje afvallen maar voor nu is het belangrijk dat ik goed afbouw volgens het Stappenplan.

Elke week even wegen bij Fonny is een goede stimulans om door te gaan, als het even niet zo lekker gaat of je zit in een dip, met tips en advies ga je altijd weer met goede zin naar buiten. Ook met mijn wandelavontuur gaat Fonny me begeleiden en zorgen dat ik de goede en  voldoende voedingsstoffen binnen krijg om beide evenementen goed uit te lopen.

José