Voor echte lekkerbekken!

Deze Toffeetaart is lekker verantwoord en vrij van verkeerde suikers en gluten .

Ingrediënten:

200 gr dadels , ontpit

2 scharreleieren ( biologisch)

145 gr volkoren speltmeel

55 gr kokosmeel

3 tl bakpoeder

100 ml ahornsiroop

4 el ongezoete appelmoes

1 tl vanille-extract

100 gr kokosolie, gesmolten

Handje hazelnoten

 

Voor de witte topping:

125 gr rauwe cashewnoten ( 3 uur in water weken)

100 ml ahornsiroop

3 el cacaoboter, op kamer temperatuur

50 ml amandelmelk

½ tl vanille-extract

Snufje Himalaya zout

 

Hak de dadels in kleine stukjes en giet er 200 ml kokend water overheen. Lat ze minimaal 1 ½ uur wellen.

Verwarm de over voor op 180 graden. Vet een springvorm in ( 22 cm). Klop de eieren los in een grote komen voeg hier het speltmeel, kokosmeel, bakpoeder, de ahornsiroop, appelmoes, vanille-extract en de kokosolie aan toe. Roer goed door. Voeg de dadelstukjes, met het overgebleven vocht toe.

Schep de mix in de springvorm en bak de taart 30-40 minuten in de oven. Laat de taart uit de oven helemaal afkoelen.

Mix ondertussen alle ingrediënten voor de topping tot een smeuïg glad geheel. Smeer de bovenkant van de afgekoelde taart in met de topping en decoreer desgewenst met bijvoorbeeld hazelnoten.