Deze lekkere muffins zijn gemaakt van speltmeel en gezoet met banaan.

Ze zijn krokant aan de buitenkant maar door de banaan en pindakaas lekker smeuïg aan de binnenkant. Ideaal als je  vandaag bijvoorbeeld de Dam tot Dam Loop gedaan hebt omdat ze veel voeding bevatten en helpen snel te herstellen.

Dit heb je nodig

200 gr  volkoren speltmeel

2 rijpe bananen

150 ml sojamelk (ongezoet)

2 eieren

2 tl bakpoeder

2 el kokosolie

Snufje zout

1 flinke el pindakaas ( suikervrij) met stukjes noot.

Evt. een stukje pure chocolade voor een dip.

 

Verwarm de oven op 180 graden. Vet de muffinvormpjes in met de kokosolie. Zelf gebruik ik een silicone muffinvorm voor meerdere muffins. Deze hoeft dan niet ingevet te worden.

Meng in de keukenmachine de banaan, eieren, pindakaas en melk goed door elkaar. Voeg daar het meel, bakpoeder en zout aan toe. Meng dit tot een glad beslag. Verdeel het beslag over de muffin vorm en zet in de oven voor 25-30 minuten. Haal de muffins uit de oven en laat ze even afkoelen. Smelt ondertussen het stukje pure chocolade au bain-marie en dip de bovenkant van de muffin in de chocolade. Laat ze goed afkoelen voor je een hap neemt!