So let’s do this!

So let’s do this!

Het was eind 2008, of misschien zelfs wel eind 2007 dat ik door een stom, sullig valletje mijn knie blesseerde waar ik tot op de dag van vandaag nog steeds de schade van ondervind. Een dagelijks fietstochtje van nog geeneens een schamele 2 minuten en ik presteer het om te vallen. Mijn achterwiel gleed weg door ijzel en ik landde vol op mijn knie. Na veel last te houden ben ik bij de dokter langsgegaan, ziekenhuis in, ziekenhuis uit, foto’s, mri, second opinion en uiteindelijk een paar operaties. Heftig voor het lichaam.Vooral dat laatste was mijn grootste zichtbare litteken.

Van veel sporten naar niks, dat ga je natuurlijk direct merken aan je lichaam. Ik deed veel aan handbal en hardlopen, beide vallen tot de dag van vandaag niet meer binnen mijn mogelijkheden en dit zal ook niet meer komen.

Het jojo-effect is aan!

Alleen dat is al superbalen, maar jéé wat raakt dat lichaam in verval; van de ene op de andere dag niet meer kunnen sporten. Zeker als je niet direct je eetpatroon aanpast. Lijnen, diëten, fitness (en van dat laatste houd ik echt niet van).. Het jojo-effect is aan! Moeilijk ook hoor, als je het alleen moet doen, althans, dat vind ik.

Langzaamaan veranderde mijn gedachten.

En toen gingen twee vriendinnen van mij vorig jaar aan de Cambridge. Ik kende het niet echt, alleen van de repen en shakes als naam, maar verder…? Inhoudelijk, geen idee hoe dat werkt. Langzaamaan veranderde mijn gedachten van vooroordeel naar nieuwsgierigheid naar interesse. Ik wilde er meer van weten en hoorde ze uit! Ze voelden zich hartstikke goed, waren enorm gelukkig met de wekelijkse resultaten en het feit dat je het samen met een consulent doet, is natuurlijk superfijn!

Dus mijn interesse verplaatste zich naar actie op het internet. Ik wil er al zo lang zo graag iets aan doen, so let’s do this! Het is ook iets wat in mezelf zit en waar ík graag iets mee wil. Een ander kan soms zeggen dat je dat niet nodig hebt of dat je er zo ook prima uit ziet, maar je kan je zelf heel anders voelen. Hoe kan je je nu lekker in je vel voelen, als je vel niet lekker voelt. Dit is helemaal niet wie ik altijd was!

Het hele Cambridge traject is mij ontzettend meegevallen!

Via internet trof ik Fonny Freek! Zij sprak mij aan door de vlotte uitstraling op de foto en de vrolijke tekst die er bij stond. Ik dacht, daar wil ik heen. Een goeie stok achter de deur zal ik nodig hebben en het is ook gewoon heel fijn dat je het toch ook wel weer samen doet!
En exact dat is zo gebleken! Iedere week een vrolijk onthaal, een motiverend praatje en natuurlijk een goed resultaat!

Het hele Cambridge traject is mij ontzettend meegevallen! Ik ben trots op de resultaten die ik bereikt heb!
Ik voel mij supergoed, mijn kleding zit weer mooi en een mooie bijkomstigheid: een trouwjurk zal ook veel beter staan! Want ja, in de tussentijd ben ik ook nog eens ten huwelijk gevraagd!

Fonny, enorm bedankt voor alle steun, goede babbels, leuke cijfers en hartelijkheid! Ik ga je bij iedereen aanraden! We zullen elkaar nog met regelmaat treffen voor een weegmoment, wat ik heel erg waardeer.
Dit hebben wij samen toch maar mooi gedaan!