Pasta Carbonara is nou niet bepaald een lichte maaltijd, maar o zo lekker.

Deze variant is super lekker, minder vet en staat met 20 minuten op tafel.

Ingrediënten:

400 gr spaghetti van durum tarwe (meer eiwitten, meer voeding en een lage GI-waarde)

300 gr mager rookspek in reepjes

1 teentje knoflook

1 ui (gesnipperd)

400 gr paddenstoelen ( biologische mix)

el mosterd

250 ml plantaardige room

175 gr geraspte geitenkaas

snufje zeezout en peper

2 el fijn gesneden peterselie

 

Bereiding:

Kook de spaghetti beetgaar en bak de spekreepjes tot ze bruin en knapperig zijn. Snijd ondertussen de paddenstoelen in stukjes. Haal de spekjes met een schuimspan uit het vet en giet de helft van het vet uit de pan. Bak de knoflook en het uitje in het achter gebleven vet en voeg de paddenstoelen toe. Naar smaak peper en zout toevoegen. Voeg dan de mosterd en de room toe en laat alles even smoren. Draai het vuur laag en voeg de kaas toe. Roer tot de kaas gesmolten is.

Giet de pasta af en voeg toe aan de saus. Bestrooi als laatste met peterselie.