Snelle Bloemkool Risotto met Saffraan.

 

Ciao vakantieganger! Met dit simpele recept kan jij nog wat langer dat heerlijke vakantiegevoel vasthouden.

Ingrediënten:


½ cube (vegetarische) groentebouillon van AH ( of een tl groentebouillon van Cambridge Weight Plan)

1 el verse zachte geitenkaas

100 gr bloemkoolrijst

5 kastanje champignons in kwarten gesneden

1 lente-ui in ringetjes gesneden

½ teentje knoflook, fijngesneden

½ el kokosolie of evt. roomboter (ongezouten)

1 el peterselie, fijngehakt

1 buisje saffraan (0.05gr)

Zwarte peper

 

Bereidingswijze:

Verhit de kokosolie in een pan en fruit de lente-ui en de knoflook circa 2 minuutjes. Voeg de champignons toe en bak deze 3-4 minuutjes en breng op smaak met wat peper. Doe vervolgens de bloemkoolrijst erbij en bak deze op hoog vuur kort mee. Voeg de saffraan toe.

Breng 100 ml water aan de kook en voeg hier de groentebouillon aan toe. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe aan de bloemkoolrijst, en roer goed door. Ga net zo lang door tot de bloemkoolrijst beetgaar en lekker smeuïg is. Voeg dan de geitenkaas toe en meng goed door elkaar.

Buon Appetito!