Romige ijsklassieker voor de feestdagen.

Met dit heerlijke dessert verras jij jouw gasten met kerst! En het is nog quilty free ook…

Ingrediënten voor 4 personen

800 ml romige kokosmelk

4 eetlepel honing (koud geslingerd)

8 theelepels vanille extract (of de inhoud van 4 vanillestokjes)

En een groot bakblik dat plat in de vriezer past en een (houten) spatel (hoe groter het blik, hoe sneller het ijs klaar is).

 

Ben je er klaar voor?

Voeg de 3 ingrediënten bij elkaar in het bakblik en roer dit goed door elkaar. Zet het mengsel in de vriezer. Zorg dat de bodem van het blik contact maakt met de vriezer. Dan is het ijs echt heel snel bevroren! Na 5 a 10 minuten kun je het even doorroeren. Herhaal dit elke 5  minuten. Het ijs begint nu goed te stollen.
Wanneer het ijs bijna goed is schep je het even bij elkaar op een hoopje op het blik. Laat het dan nog een uur in de vriezer staan. Nu is het ijs klaar om te gebruiken.

Met dit simpele basis recept kun je eindeloos variëren. Met fruit, stukjes chocolade of nootjes bijvoorbeeld. Alles is mogelijk. Hoe meer je toevoegt, hoe langer het duurt voordat het ijs echt goed stevig is.

Maak er een feestje van!