Dit mooie stoofje is bereid met Kurkuma. Ik ben een groot fan van deze specerij.

Kurkuma is ontstekingsremmend, het is een natuurlijke pijnstiller, het verlaagt je slechte cholesterol en bevordert de spijsvertering. En de kleur is fantastisch! Het brengt de zon in je gerechtje.

Lekker bij rijst, bloemkoolrijst of flatbread.

 

Ingrediënten

2 blikken (400 gr) kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt

1 blik (400 ml) kokosmelk

1 gele courgette

200 gr spinazie

300 gr kokosyoghurt

1 grote teen knoflook, fijngesneden

2 middelgrote (gele) uien, fijngesneden

3 cm gember, geschild en fijngesneden

2 tl kurkuma

300 ml bouillon (half bouillonblokje)

10 gr verse munt

1 tl chiliflakes

Scheutje kokosolie

 

Bereiden

Snijd de ui, de gember en de knoflook fijn. En snijd de courgette in blokjes. Fruit de ui glazig en voeg dan de gember, knoflook, de kikkererwten en de courgette toe. Bak kort op hoog vuur.

Voeg 2 tl kurkuma toe, roer goed en voeg de chiliflakes toe. Bak tot de kikkererwten mooi bruin kleuren. Schep dan een kwart van het stoofje uit de pan en houd apart.

Schenk de kokosmelk, 300 ml bouillon en de spinazieblaadjes in de pan en laat pruttelen. Blijf even roeren tot de spinazie geslonken is in de pan.

Druk met een lepel de kikkererwten een beetje stuk. Hierdoor komt de zetmeelvrij uit de kikkererwten, wat zorgt voor binding. Laat 20 min pruttelen op laag voor zonder deksel tot de gewenste dikte.

Schep in een mooie schaal (of meteen op je bord), schep de kokosyoghurt eroverheen en garneer met de apart bewaarde kikkererwten en blaadjes munt.

 

Voeden Met Bezieling

Soul Made – Cooked with Love