No Bake Bar

Heb je zin in iets lekkers maar geen zin om uren in de keuken de staan? Dan is dit een leuk receptje voor jou. Omdat havermout van nature glutenvrij is, is deze Energie Bar ook geschikt voor mensen met een glutenintolerantie.

Ingrediënten voor 12 repen

3 rijpe bananen

3 el pindakaas (suikervrij)

200 gr havermout

50 gr Chiazaad

3 zakjes oploskoffie (mokka)

3 el rauwe cacao

1 el rauwe honing

snufje zout.

scheutje water

 

Voeg havermout, chiazaad, zout en de oploskoffie bij elkaar en meng goed door elkaar heen. Voeg de pindakaas en de honing toe. Prak de rijpe bananen en voeg ook toe. Schep alles goed om met een lepel tot dat er een bal ontstaat. Als het mengsel te droog blijft kun je een scheutje water toevoegen.

Beleg een bakblik met bakpapier en schep het mengsel erin. Druk stevig aan met je handen of de achterkant van een lepel. Je kunt er eventueel wat noten of zaden overheen strooien.

Zet het bakblik voor tenminste twee uur in de koelkast. Snij daarna de repen. Ik vries ze per stuk in. Zo kan ik er af en toe een pakken als ik daar behoefte aan heb.

Enjoy!