Deze notenpasta is een van mijn favo’s.

Je kunt het namelijk overal voor gebruiken. Op een cracker of bij het ontbijt als topping op de muesli, op koekjes of een flinke klodder op bananenbrood. Ik eet de pasta graag van amandelen en hazelnoten. Maar van cashewnoten of andere noten kan natuurlijk ook. Altijd vers en lekker én zo gemaakt.

 

Ingrediënten

150 gr amandelen (ongezouten)

150 gr hazelnoten (ongezouten)

Snufje zeezout

 

Bereiding:

Verwarm de oven op 180 graden. Spreid de noten uit over de bakplaat en strooi een snufje zeezout over de noten. Rooster de noten ongeveer 10 minuten totdat ze een beetje donker worden. Haal ze dan uit de oven en laat ze even afkoelen. Doe de noten in de keukenmachine en maal ze in 5 tot 10 minuten echt goed fijn. Het is de bedoeling dat de pasta bijna vloeibaar en romig is en dat uiteindelijk de olie vrij gekomen is uit de noten. Lekker makkelijk dus. Zelf proef ik altijd even of er nog een beetje zeezout bij mag voor de smaak. Als je de noten pasta afgesloten bewaard in een weckpot blijft deze heel erg lang goed.  Maar dat zal vast niet nodig zijn:-)