Makkelijke zomerse Icetea

Zomerse Icetea

In de zomer is water drinken belangrijk, maar af en toe iets anders is wel heel erg lekker. Zelf ijsthee maken lijkt misschien veel werk, maar dat valt echt reuze mee. Je kunt kiezen voor fris of zoet. Met fruit of met kruiden. Allemaal even lekker. Je zet gemakkelijk een verse ijsthee naar je eigen smaak.

Wat heb je nodig:

2 handjes citroenmelisse

12 blaadjes salie

7 takjes rozemarijn (bewaar er een voor in de kan als de thee klaar is)

2 limoenen in schijfjes

Evt een paar takjes lavendel

2 liter water

Een hittebestendige kan en een zeef

IJsklontjes

 

Zo maak je de lekkerste ijsthee

Pluk verse kruiden uit je tuin, of koop ze zo vers mogelijk. Spoel de kruiden met koud water en doe ze daarna in een hittebestendige kan. Kook 2 liter water en laat dit afkoelen tot ongeveer 80 graden. Liever niet kokend water want dan verdwijnt de heerlijke geur. Schenk het hete water op de kruiden in de kan. Je kunt er eventueel wat ahornsiroop aan toevoegen als je van lekker zoet houdt. Roer het even kort om zodat alle aroma’s kunnen vermengen.

Maak ondertussen ijsklontjes in de vriezer. Als je het leuk vindt kun je daar een paar blaadjes citroenmelisse bij doen. Dat geeft straks een leuk effect in het glas.

Laat de thee, met alle kruiden erin afkoelen en bewaar een nachtje in de koelkast. Zeef dan alle kruiden uit de thee en giet de icetea over in een mooie kan. Voeg wat citroenschijfjes en een takje rozemarijn toe en voeg dan als laatste de ijsblokjes toe.

Je kunt variëren met kruiden en fruit zoveel als je wilt.