Een maatje groter kopen of gewicht verliezen?

Je weet wat de beloning is….

Wij zijn Gerard en Boukje, getrouwd sinds 2013.
Beide hebben we een zeer drukke baan en gaan iedere dag al vroeg van huis en komen dan laat weer thuis. Het schoot er vaak bij in om gezond te eten en te koken. Een makkelijke hap of snel even iets bestellen. Allemaal vulling en geen voeding.
Begin 2016 ging de knop om en waren we het beide een beetje zat. De leuke kleding in de kast zat allemaal net iets te krap. Dan kan je 2 dingen doen : een maatje groter kopen of proberen gewicht te verliezen. We kozen in goed overleg voor het laatste. We hadden meteen al in de gaten dat we deze uitdaging niet alleen aan wilden gaan. We keken op internet om te zien wat bij ons zou passen. En tijdens het surfen kwamen we Cambridge Weight Plan tegen.
Tijdens het oriënteren lazen we veel goede recensies die ons deden besluiten een consulent in Heerhugowaard te gaan zoeken.
We kwamen uit bij Fonny Freek. Na een heel duidelijk maar zeker ook gezellig gesprek zaten we in de auto met “onze” dozen eten voor de komende week. Zo spannend want hoe zal dit gaan?

We maakten van ieder eetmoment een feestje door de tafel te dekken en rustig te eten.

In de ochtend staan we al om kwart over 5 op. Gerard wilde wel in de ochtend een shake maar ik wilde dit liever tijdens het werk rond half 10 doen. Dit ging prima. Tussen de middag weer een shake of soms een soepje. Als we thuis kwamen ging de waterkoker aan voor de soep of de pap. Wel maakten met een kleine lepel de maaltijd te nuttigen.
De weegschaal gaf na een week echt minder aan. Dat mocht ook wel want we hadden elkaar zo gesteund in moeilijke tijden. Na een aantal weken gingen we over naar een vervolgstap. We keken samen in onze cliëntmap en aan de hand daarvan stelden we een weekmenu samen. Met heerlijke kruiden en de juiste hoeveelheden was het een goede week.

Ja, zelfs daar was Fonny steeds bij in ons hoofd!

Daarna heeft Fonny in samenspraak met ons de vervolgstappen uitgelegd. We gingen ook nog met vakantie en wilden dit goed aanpakken. In de ochtend heerlijk kwark met de shake. Dat zat al zo in ons systeem. Tussen de middag een lunch met 2 boterhammen. We hebben ook wel eens een lunch gebruikt in een restaurant maar dan maakten we bewuste keuzes met de adviezen van Fonny in ons hoofd. Ja, zelfs daar was Fonny steeds bij in ons hoofd!

Het avondeten was het best makkelijk om te koken volgens het boekje. Alles smaakt lekkerder met wat liefde en op vakantie. De moeilijke momenten waren in de avond. Normaal trekken we een zak chips open maar ook daar hebben we bewust niet voor gekozen. De zakken met wortels en komkommer zijn er doorheen gevlogen. We hebben alle stappen heel bewust doorlopen. Iedere keer weer blij met ons weegmoment en de resultaten.

Met weer de keuze voor voeding of vulling, dan is de keuze snel gemaakt

Het is goed vol te houden omdat je weet wat de beloning is. Toen brak het grote moment aan zonder producten van Cambridge Weight Plan. Eerst heel onwennig. We kijken elkaar soms aan en overleggen voor we een eetmoment hebben of dit verantwoord is. Met weer de keuze voor voeding of vulling, dan is de keuze snel gemaakt.
Sinds de zomer hebben we ons gewicht nog steeds goed op orde. En natuurlijk willen we best nog ietsje slanker zijn maar dat lukt met goed eten en sporten. Dat is onze nieuwe leefstijl geworden. En Fonny blijft op de achtergrond met ons meekijken.

Boukje en Gerard

 

Wil je meer weten over het stappenplan van Cambridge Weigth Plan? Kijk dan hier