Lente taart met Rucola en Ricotta

Daar is ze dan, de lente. Eindelijk!

Een mooie tijd voor nieuwe plannen en ideeën. We gaan van binnen naar buiten en alles lijkt weer lichter.  Ook onze voeding mag weer ietsje lichter zijn.

Deze heerlijke luchtige hartige taart doet het goed bij een lekker glas witte wijn, een luxe high tea of brunch, maar ook gewoon voor in het weekend met een kom lichte groentesoep.

 

Ingrediënten:

75 gr walnoten

1 el olijfolie

3 teentjes knoflook (gehakt)

2 lente-uitjes (gehakt)

200 gram (bio) rucola

3 flinke eetlepels gemengde verse kruiden naar keuze (gehakt)

Een hand tomaatjes

3 (bio) eieren

500 gr ricotta (even het vocht laten uitlekken)

4 el Parmezaanse kaas (liefst vers geraspt)

Snuf zeezout

Snuf peper

Bakpapier

 

Verwarm de over op 160 graden. Vouw een vel bakpapier in een springvorm en vet deze een beetje in met olijfolie. Maal de walnoten zeer fijn in de keukenmachine. Verdeel dit over de bodem en druk ook tegen zijkanten van de springvorm.

Verwarm de koekenpan op een laag vuur en voeg de olijfolie toe. Bak de knoflook en lente-ui 1 minuut zachtjes. Voeg dan de rucola en de kruiden toe en roerbak alles ongeveer 2 minuten. De rucola slinkt. Neem de pan dan van het vuur.

Doe de geslonken rucola met kruiden, de ricotta, de 2 eieren, de Parmezaanse kaas, zout en peper in de keukenmachine en maak er een glad mengsel van. Giet dit in de springvorm.

Snij de tomaatjes doormidden en verdeel deze over het mengsel in de springvorm. Het staat mooi als de ronde kant van de tomaatjes naar beneden gekeerd in het mengsel gedrukt zijn.

Bak de lente taart in ongeveer 45 minuten gaar.

Warm is hij het allerlekkerste!

 

Deze lente taart is glutenvrij en vegetarisch.