Lente Pannenkoekjes met Geitenkaas Crème

Ik voel de glimlach van de lente en dat is zo inspirerend. Vandaag tover ik de lente op mijn bord met deze heerlijke groene pannenkoekjes.

Probeer ze ook eens, word je blij van!

 

Ingrediënten

300 gr verse spinazie

100 gr boekweitmeel

Melk (plantaardig)

1 ei

snuf zout en peper

100 gr zachte geitenkaas

Kokosolie

Doperwten, Tuinbonen, Bosui, Basilicum of een andere topping die jij lekker vindt.

Evt citroen

 

Meng in een blender of keukenmachine de spinazieblaadjes, het ei, het scheutje melk en het meel tot een mooi groen glad beslagje.  Als het beslag te dik is, voeg er dan nog wat melk bij.

Giet het beslag in een kom en laat heel even staan. Hierdoor kan het meel de vloeistoffen goed opnemen waardoor het beslag iets steviger wordt.

Een mooi moment om de geitenkaas crème te maken. Dat is eigenlijk ook super simpel.

Doe de geitenkaas in een kom. Even losmaken met een vork. Voeg een eetlepel (plantaardige) melk toe en klop dit met een garde tot mooi, egaal en luchtige crème.

Verwarm een koekenpan (even licht invetten met kokosolie) en maak met het beslag de eerste 3 tot 4 mooie ronde pannenkoekjes. Als de bovenkant van de pannenkoekjes droog zijn kunnen ze nog even omgedraaid worden.

Herhaal tot je al het beslag gebruikt hebt.

Verdeel de pannenkoekjes over twee mooie borden en maak ze extra lekker en mooi met erwten, bosui, basilicum of groentes die jouw voorkeur hebben. Heerlijk met een beetje geitenkaas crème en een kneepje citroen.

Je proeft de lente!