Lekker pittig ding!

Gember is hot!

Onderzoeken wijzen uit dat je genoeg vocht op een dag binnen moet krijgen om af te kunnen vallen maar vooral ook gezond te blijven. Dat kan met water, maar ook met een verse kruidenthee. Gemberthee is hip, hot and happening. En dat is heel fijn, want dit pittige ding heeft veel voordelen.

Best lastig….

Voor veel cliënten in mijn praktijk is waterdrinken best lastig. Daarom is bijvoorbeeld een verse gember thee een heel fijn alternatief.
En het is heel simpel te maken:
Schil ongeveer 2 centimeter verse gember en snijdt dit in kleine stukjes. Doe dit in een thermoskan en vul de kan met kokend het water. Je kunt er voor meer smaak ook nog een halve theelepel kurkuma met wat zwarte peper, gemalen kaneel of een takje rozemarijn aan toevoegen.

Gember heeft de eigenschap de stofwisseling te verhogen.

Heel fijn als je het koud hebt (als je afvalt kun je wat rillerig en koud worden). Verder bevat gember enzymen die de stoelgang bevorderen. En het helpt tegen misselijkheid. Heb je wel eens last van een opgeblazen buik na het eten? Drink of eet dan gember en je zult merken dat je er snel vanaf bent.

Gember ondersteunt dus het afvallen, omdat het de koolhydraat- en vetstofwisseling verbetert. Het helpt afvalstoffen te verbranden en het houdt de bloedglucose stabiel.

Het is ook lekker om Kurkuma toe te voegen aan de gember thee. Door de sterk zuiverende werking van Kurkuma wordt het teveel aan afvalstoffen in het lichaam nog makkelijker verwijderd. Heel fijn bij ontstekingen in de gewrichten bijvoorbeeld. Kurkuma stimuleert de werking van de lever en zuivert het bloed. Omdat Kurkuma niet gemakkelijk in het bloed wordt opgenomen, doe je er goed aan een beetje zwarte peper toe te voegen. In zwarte peper zit piperine en dit weer zorgt voor een beter opname van alle voedingsstoffen, dus ook die van Kurkuma. Bovendien versneld piperine de stofwisseling wat weer gunstig is als je wilt afslanken.

Ook kaneel stimuleert de vertering en de opname van voedingsstoffen: afvalstoffen worden dus makkelijker verbrand. Bovendien kan kaneel de glucose respons na de maaltijd vertragen, waardoor het een gunstig effect op je bloedsuikerspiegel heeft.

Hoe jij een lekkere kop gember thee ook drinkt, drink het in ieder geval in de ochtend, om je spijsvertering en stoelgang goed op gang te krijgen. Een goed begin van een gezonde dag.