Lauw warme salade voor een zonnige dag.

Deze heerlijke Thaise salade is niet alleen heel erg lekker na een zonnige dag, hij is ook nog eens detoxing. Twee vliegen in een klap dus.

 

Ingrediënten voor 2 personen:

Broccoli roosjes (twee stronkjes)

100 gr. zwarte rijst

100 gr. grote garnalen

100 gr. kabeljauw

1 rode of gele paprika (in blokjes)

4 bosuitjes (in ringen gesneden)

1 limoen in partjes gesneden

Een flinke hand ongezouten cashewnoten

 

Voor de dressing:

2 dl kokosmelk

Klein beetje kerriepoeder

1 rode peper (fijn gesneden zonder de pitjes)

2 el vers limoensap

2 teentje knoflook (geperst)

Zeezout naar smaak

Zwarte peper naar smaak

 

Bereiding

Kook de rijst zoals op de verpakking staat (min. 20 minuten). Kook de broccoli en rooster de noten kort in een droge koekenpan.

Verwarm de kokosmelk met het kerriepoeder. Even roeren. Voeg dan de rode peper, het limoensap, knoflook, zeezout en zwarte peper toe. Laat even warm worden, maar kook het niet.

Gril de kabeljauw en de garnalen kort.

Schep de rijst op het bord of in een schaal. Meng de broccoli, de garnalen, de paprika en de bosui door ede rijst. Leg daarop de garnalen en stukjes kabeljauw. En schenk wat van de dressing over  het gerecht.

Garneer af met de cashewnoten en een partje limoen.

 

Eet smakelijk.