Komt jouw droom uit in 2019?

Wat zou je wensen als jouw droom zou uitkomen?

In mijn praktijk mag ik mooie gesprekken ervaren met mijn cliënten. Gesprekken over een wens, een doel, een droom. Over de ultieme spijkerbroek, het beter – en gezonder gaan voelen of over de rust vinden met voeding.

Als jouw droom vanuit je hart komt, is het vaak moeilijk met woorden te beschrijven.  In ons hoofd weten we alles en denken we aan ons doel, dat het goed voor ons is. We willen ons doel per se bereiken, of het zelfs afdwingen.

Dat gaat een tijde goed, maar dan schotelt het leven ons een ervaring voor, eentje die zoveel focus vraagt dat het bijna voelt als falen dat jouw doel even naar een tweede plek verhuisd.

In ons hoofd bedenken we allerlei oordelen, allerlei redenen waarom het nu niet meer lukt. Ons hoofd draait overuren alsof wij alleen maar een hoofd zijn.

Hoe zou het zijn als jouw droom, die je misschien nog nooit echt onder woorden gebracht hebt, zou uitkomen?

Onderzoeken hebben uitgewezen dat als je een intentie, een diep verlangen in een beeld uitdrukt en het echt heel duidelijk kunt benoemen, er naar verloop van tijd het één en ander gaat veranderen in je leven. Dat je, ondanks alle uitdagingen in het leven, steeds dichter bij jouw droom komt. Er vindt geleidelijke gedragsverandering plaats.

En mooi hulpmiddel om jouw droom stapje voor stapje te gaan leven, is bijvoorbeeld het maken van een moodboard.

Alles erop en eraan.

Plak jouw geweldige spijkerbroek op dat moodboard, en vul dat aan met mooie afbeeldingen en woorden van hoe happy je bent, hoe goed je je voelt bij het dragen van die broek.  Maak een prachtig moodboard met gezonde voeding, een gezonde leefstijl. Met alles erop en eraan. Beschrijf hoe het voelt als jouw droom uitgekomen is. En voel dit ook echt tot in het puntje van je tenen. Beschrijf in enkele kernwoorden wat je gaat doen als jouw droom werkelijkheid geworden is.

Hang je moodboard op een plek die goed zichtbaar is voor jou. Op de koelkast, op je kledingkast, of maak er een foto van, zodat je deze als achtergrond kunt gebruiken op je telefoon. Zo hou je je droom levend, en kun je elk stapje dichter bij jouw doel zien en ervaren.

Dromen zijn geen bedrog, ze zijn haalbaar als jij het maar wilt.