Kikkererwten-yoghurt soep met groene kruiden.

Dit eiwitrijke soepje is heerlijk verfrissend op zomerse dagen. Lekker met een kommetje op schoot in de tuin.

 

Ingrediënten:

200 gr kikkererwten, uit blik, uitgelekt

1 teentje knoflook, geperst

1 kleine ui, gesnipperd

1 el kokosolie

20 gr rijst, pap kokend

500 ml groentebouillon (evt Golden Vegetable van CWP)

100 ml Griekse yoghurt

1 handje verse munt

1 handje bieslook

1 handje dille

1 handje bladpeterselie

Snufje peper en zeezout

1 tl maïzena (gezeefd)

evt. garnalen (even gegrild).

 

Verhit de kokosolie in de pan en fruit de ui, laat de uit ietsje karamelliseren. Voeg de knoflook toe en laat even mee fruiten.

Doe de kikkererwten, rijst en bouillon in een pan en breng aan de kook. Laat een paar minuten koken. Schep de yoghurt in een kom en schep daar 2 el soep doorheen. Meng dit goed door elkaar en schep dit mengsel daarna met kleine beetje tegelijk terug door de bouillon. Zo voorkom je dat de soep gaat schiften. Roer in een kom de maïzena met 1 el water tot een papje. Voeg daar alle vers gesneden kruiden aan toe. Roer dit maïzena-kruiden papje rustig door de soep en laat alles nog 2 minuten doorkoken. Breng daarna op smaak met zout en peper.

Eventueel wat garnalen er op voor de garnering. Dat staat zo prachtig!