Jetty’s weg naar een gezond gewicht.

Oktober 2015

Tot mijn grote schrik ben ik mijn grens in gewicht ruimschoots gepasseerd. In alle hectiek van een gezin met 3 kinderen, werk en een sociaal leven blijkt het bereiken en vasthouden van een gezond gewicht blijkbaar een bal te veel in de lucht… Dat wordt dus meer bewegen en minder eten. Easy peasy toch?

Oktober 2016, helaas, niets is minder waar. Na een jaar lang samen met een vriendin 2 á 3 keer per week naar de sportschool en een soort van gezond voedingspatroon is het bedroevende resultaat +2 kg. Dit is dus duidelijk niet mijn weg maar wat dan wel? Hoe meer ik probeerde op mijn voeding te letten en niet te snoepen, hoe meer ik van de verkeerde dingen at en dus aankwam.

Zal ik dan toch Cambridge Weight Plan doen?

Na 2 weken wikken en wegen (vooral wegen) de knoop doorgehakt en een afspraak gemaakt bij Balance4ever van Fonny Freek. Ik kon gelukkig al snel terecht voor het intake gesprek en de dag erna ben ik direct begonnen.

Het gaf rust. Het enige waar ik ’s morgens over na hoefde te denken was: chocolade of vanille shake. Mijn favoriete smaken. Ik had energie voor 10, kon gewoon lekker sporten en met mijn gezin bezig zijn. Boodschappen doen, koken, bakken, het deed me helemaal niets, ik had een doel voor ogen en daar ging ik voor.

Toen kwamen de feestdagen.

Voor mij geen overheerlijke Droste chocolade letter in de zak van Sinterklaas maar wel heerlijke smaakjes losse thee. Met de Kerst het zo gepland dat ik mijn eetweek had dus met het hele gezin gesmuld van ossenhaas (CWP proof kerstrecept) en ook mee kunnen doen met de gourmet. Tel daarbij op dat ik inmiddels halverwege mijn einddoel was én ik kon feestjurkjes gaan shoppen. Niks zieligs aan dus!

Na de feestdagen was het even lastig om het ritme weer op te pakken maar gelukkig is daar elke week Fonny die je dan weer ‘even’ op het rechte pad zet. Inmiddels ook wat meer toekomst gericht aan het kijken ‘Straks als… dan’  Wat voor eetpatroon past straks bij mij, ons gezin en levensstijl? Want dat zal ik aan moeten gaan passen, afvallen met Cambridge Weight Plan is heel fijn, maar mijn nieuwe gewicht ook vast houden is ook een uitdaging. Aangezien ik behoorlijk gevoelig ben voor de ‘verkeerde’ koolhydraten kwam ik al snel uit op een koolhydraatarm voedingspatroon. Ik ben enthousiast begonnen met het opzoeken en uitproberen van recepten.

Ook mijn gezin moet er aan geloven dus die eten braaf mee.

De bekende pakken ´kant en klare suikerrijke ontbijtgranen´ hebben inmiddels plaats gemaakt voor een grote pot zelfgemaakte granola. Aardappelen, pasta en rijst heb ik de afgelopen periode niet gemist, een lekkere boterham wel, maar ook daar zijn genoeg koolhydraatarmere alternatieven voor te vinden.

Ik ben bijna bij mijn einddoel, de beruchte laatste loodjes, maar ben nu al zo blij met het behaalde resultaat. Ik mag mijn hele garderobe aan vervangen. Ja, heel naar.

Met het behalen van mijn einddoel ben ik er straks natuurlijk niet. Gelukkig heb ik steun van mijn gezin en natuurlijk niet te vergeten van Fonny bij wie ik ook dan nog terecht kan voor advies, tips en indien nodig de stok achter de deur.