Jamie Oliver’s Fifteen, ADHD en Balance4ever.

And the winner is….

 
Ieder jaar nomineert Cambridge Weight Plan 4 afslank toppers in in de categorie afslanker CB500, afslanker CB800 en gewichtbehouder van het jaar. Dit jaar staat “mijn” Merel in de spotlight. In de categorie CB500. En terecht!

In januari 2016 kwam Merel Apeldoorn bij me binnen.  Een jonge vlotte meid, koptelefoon op, druk en snel afgeleid.  Merel was al bekend met verschillende diëten maar tot nu toe had niets haar echt geholpen op langer termijn. Merel is snel afgeleid. Zo ook tijdens het intakegesprek. Voor mij een heerlijke uitdaging! Merel houd mij dus scherp.

Ze vertelde van haar ADHD en haar enorme liefde voor koken en voeding. Ze werkt bij TV kok Jamie Oliver in Amsterdam.  Ha leuk dacht ik. Nog meer uitdaging. Want deze jonge vrouw weet dus meer van voeding.

Merel raakte enthousiast over ons CB500 programma.

Rust en duidelijkheid kon ze goed gebruiken tussen alle drukte door.

Na een fijn gesprek meteen een weegmoment. Spannend. De weegschaal gaf overgewicht aan. Te veel voor een jonge vrouw met een druk bestaan. We zijn samen op pad gegaan en elke week kwam Merel weer blij binnen. Het is weer gelukt zei ze dan. Ik kan dit! Het werkt echt.

Stiekem dacht ik wel eens: geef mij 10 Merels, dan ben ik een gelukkige consulente!

Het was best even spannend hoe de keukenbrigade van Jamie Oliver zou reageren op Cambridge Weight Plan.  Maar we kunnen goed uitleggen dat Cambridge Weight Plan verantwoord is, we goed controle houden  op de gezondheid van Merel en we heel veel energie stoppen in de afbouw fase en vooral in de nazorg.

Met gezonde voeding.

De hele keukenbrigade van Jamie Oliver’s Fifteen is trots op Merel. Ze staan er volledig achter. Ze geven complimenten en helpen haar. Ze krijgt alle ruimte om te werken aan een gezond gewicht.

En hier ben ik misschien nog het meeste trots op. Dat ik hand in hand samen mag gaan met het team van een bekende kok. Dat we elkaar versterken. Respecteren en hetzelfde doel voor ogen hebben. Top kwaliteit leveren en het welzijn van Merel op nummer 1.

Merel is een beeldschone, stoere, dynamische jonge meid. Vol vuur en passie voor wat zij doet. En daarin vinden we elkaar ook elke week weer. Merel bewijst aan iedereen dat ook iemand met ADHD gefocust kan zijn. Doelen kunt behalen.Vast kan houden aan een wens. Merel heeft bewezen dat alle vooroordelen over ADHD niet altijd opgaan. Niet alleen voor mij maar ook voor haar hele omgeving  een schitterend cadeau.

En misschien nog wel het grootste cadeau aan zichzelf!

Leuk om te vermelden is dat twee van haar chefs inmiddels aangestoken zijn door Merel en heel bewust met voeding omgaan waardoor ze ook langzaam wat afslanken. Zo werkt het door als een olievlek. Ze mocht een groot compliment ontvangen: “Merel, wat zie je er nieuw uit!” Hoe mooi is dat gezegd.

Omdat Merel altijd als kok werkt en stoer gekleed gaat, maar in haar echt een mooie vrouw huist , heb ik haar een belofte gedaan. Om haar voor eens en altijd het gevoel te geven dat ze prachtig is gaan wij samen, als we in de finale komen, beiden een schitterende jurk kopen . Dan gaan we samen stalen en aan iedereen laten zien dat wie je ook bent en met welke omstandigheden of  eigen-aardigheden je ook moet dealen, je veel te bieden hebt en altijd kunt werken aan een balans tussen je binnenkant en je buitenkant.

Dank lieve Merel. Dat ik zo veel van JOU heb mogen leren!

 

 

merel 1

 

merel na

 

merel broek