Ik voel me weer ik!

En toen stond ik voor de spiegel en vond dat het genoeg was.

Want wat ik daar zag was ik al tijden niet. Ik wist dat deze dag zou komen en dat was een dag in april 2015. Klaar met dat dikke lijf. Klaar met het verleden. Nu is het ‘me-time’.

Nadat ons zoontje ernstig ziek bleek, ben ik van alles stress en verdriet veel aangekomen. 21 kilo wel te verstaan. Ik was nog nooit zo zwaar geweest en voelde mij er erg ongelukkig en onzeker bij.

Via een kennis ben ik met Cambridge in contact gekomen. Zij was na een zomervakantie zoveel afgevallen en bleef daarna goed op gewicht, dat ik besloot dit ook te gaan doen. Normaliter heb ik niks met dit soort diëten. Ik geloofde daar niet in, maar na het levende bewijs gezien te hebben, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en een afspraak met Fonny gemaakt.

Afspraken

Van te voren heb ik een aantal afspraken met mezelf gemaakt, omdat ik geloof dat een dieet alleen werkt als je:
– er 100% voor gaat;
– niet zeurt, daar heeft niemand wat aan!
– in jezelf geloofd;
– het zelf ECHT wil en het alleen voor jezelf doet en voor niemand anders!;
– je gaat verdiepen in het leven na Cambridge, een nieuw eetpatroon / lifestyle aanmeten dat bij jou past;
– je realiseert dat het maar een korte periode in je hele leven is dat je het dieet doet;
– je realiseert dat het een MIND-SET is.
– je niks aantrekt wat andere mensen ervan zeggen.

 

Het is gelukt!

Ik woog 77 kilo. Mijn streefgewicht was 56 kilo, want dat had ik altijd gewogen.
Ik ging ervoor en het is me gelukt! Door de afspraken die ik met mezelf had gemaakt ging ik als een speer. Ik vertelde het eerst nog niet aan mijn vrienden, want ik had geen zin om het uit te leggen. Uiteindelijk ging het toch om mij. Toen men ging zien dat ik was afgevallen heb ik wel verteld dat ik een dieet volgde onder goede begeleiding. Opmerkelijk ook de opmerkingen die je soms krijgt: “Jij bent toch niet te dik?”, “Pas je wel op, je wordt nu wel erg dun”, “Is het wel gezond zo’n dieet?” etc. Ik heb me er niks van aangetrokken. Ik ging mijn doel halen. En het is gelukt. Ik ben nu op mijn streefgewicht. In september was ik helemaal klaar ( afgebouwd, opgebouwd en helemaal stabiel) en nog steeds geen kilo aangekomen. Ik heb me verdiept in het eten volgens Paleo en dat past perfect bij mij. Drink nog steeds veel water en ben erbij gaan hardlopen.

Ik voel me weer ik.

De persoon die ik was ben ik weer geworden en dat is voor mij heel waardevol.
Dat wil ik nooit meer kwijt!

Ik raad iedereen Cambridge aan! Het is prima vol te houden. Als je maar doelen voor jezelf stelt en je realiseert dat je na Cambridge niet klaar bent en weer kan gaan eten zoals voorheen. Want dan is geen enkel dieet werkzaam. Een Jo-jo effect creëer je zelf. Die MIND-SET! Als je daar van geproefd hebt is niks anders lekkerder!

En Fonny is een topper! Eerlijk, oprecht en super professioneel!

 

FullSizeRender