Ik vertrek…..

Hmmmm die comfortzone, die lekkere warme vertrouwde plek waar alles bekend is en alles gaat zoals het vaak al heel lang gaat. Het is een veilig plek waar je lekker achterover kunt hangen.

Alles is goed en alles klopt op deze plek. Of toch niet? Merk je ook dat je met al dat gehang eigenlijk geen steek verder komt? Je komt niet verder met die leuke nieuwe ideeën, je komt niet verder met afvallen. En dat kan heel frustrerend zijn. Als je blijft doen wat je altijd deed, blijft hetzelfde je overkomen.

Kom eens op het puntje van die comfortabele plek zitten, kijk eens om je heen…wat houd je tegen om een volgende stap te zetten? Waar ben je bang voor? Vraag jezelf eens af: ”wat is het ergste dat kan gebeuren?” Dat je vaalt, dat je niet goed genoeg bent, dat een ander er een mening over heeft misschien?

Vaak hebben we hoge verwachtingen van dingen. Hoe iets zal zijn of hoe het eruit moet zien. De media vertelt ons precies aan welk beeld we moeten voldoen.

Maar wat zou er gebeuren als je eens geen verwachtingen hebt?

Want als niets vast staat is alles ineens mogelijk! Gooi die gedachten en overtuigingen eens aan de kant. Hoe minder jij je laat beperken door vaststaande ideeën en verwachtingen, hoe meer je je kunt laten verrassen door het leven. Dan komt er ruimte voor meer dan jij voor mogelijk hield. Voel die fijne kriebel in je buik van het nieuwe, het onbekende.

Accepteer dat het ook wel eens niet zo zal verlopen als dat je gehoopt had, maar wees niet teleurgesteld. Pak het goede gevoel weer terug, praat er eens over met iemand die je vertrouwd en leer ervan.

Accepteer dat wat er is, laat los wat is geweest en heb vertrouwen in wat kan zijn. En ga weer op pad.

Door in kleine stappen uit je comfort zone te komen blijft het spannend maar is het ook leuk. Veroordeel jezelf niet. Je zult merken dat je zo nu en dan struikelt maar ook weer op kan staan. Dat je zo af en toe naar die lekkere luie comfortzone verlangt maar ook ziet hoeveel verder je komt met jouw stappen.

Begin klein en ga gewoon weer aan de slag.

Welke kleine stap kun je nu weer zetten om je comfort zone een beetje uit te breiden? Begin klein en ga gewoon aan de slag. Het is echt even wennen, maar je zult merken dat je gaat groeien. Dat je lekkerder in je vel gaat zitten.

En als jij je lekker voelt met jezelf, ben je overal thuis.

Als jij je comfortabel voelt met je zelf, voel jij je overal thuis.

Als je helemaal ok bent met jezelf ben je op je mooist.

 

Wanneer vertrek jij uit je comfortzone?