Ik kan achter mijn zoontje aanrennen en straalde op onze trouwdag!

Elke keer weer een nieuwe poging, een nieuw dieet, meer bewegen, op mijn eten letten.

Zo ging het elke keer weer en regelmatig met een leuk resultaat maar eenmaal gestopt kwamen de kilo’s weer terug en ging ik weer op oude voet verder. En dan zocht ik weer naar het moment dat ik er zo klaar mee was en weer gemotiveerd was om opnieuw te beginnen, maar dat moment dat bleef weg. En zelf toen de gynaecoloog zei dat er bij de volgende afspraak minimaal vijf kilo af moest zijn ging dat moeizaam, terwijl de kinderwens heel groot was. Ondank de kilo’s en een veel te lange cyclus werd ik toch op de natuurlijke manier zwanger. Dolgelukkig maar ook wel een beetje bang en onzeker, ik was al zwaar en nu werd ik vanwege de zwangerschap nog zwaarder. Hoe gaat mijn lijf daar op reageren en kan dat kwaad voor de baby? Tuurlijk zelf wat zwangerschapskwaaltjes maar niet verontrustend en een gezonde zoon op de wereld gezet. Maar er schoot tijdens en na mijn zwangerschap wel iets door me heen, ik wil nooit meer zo zwaar zijn.

Steeds vaker dacht ik er aan, wat ga ik er aan doen?

Misschien een maagband of verkleining of toch weer een ander dieet. Ik had familie met Cambridge ervaringen en die waren positief en een operatie vond ik eigenlijk wel heel heftig maar ik wist dat ik een keuze zou moeten maken. De motivatie was er inmiddels want ik wilde niet de moeder zijn die als een zoutzak op de bank zat en we hadden een mooi feest in het vooruitzicht want mijn prins op het witte paard had mij ten huwelijk gevraagd en ik wilde pas trouwen als ik een bepaald doel had bereikt. Toch mijn twijfels, kan ik dit wel, zou het deze keer wel lukken? Oké ik ga het doen, ik stuur een mail.

De mail werd al gauw beantwoord door Fonny en de eerste afspraak was een feit.
Een warm welkom, een goede uitleg, en dan natuurlijk op de weegschaal, zo werk Cambridge en zo gaan we het doen.
Inderdaad WE gaan dit doen, want iedere week kwam ik even wegen en kon ik mijn verhaal kwijt en stelde de vragen die ik had.
De eerste weken waren even afzien maar het resultaat was duidelijk te merken wat erg motiverend was en dat samen met mijn eigen motivatie maar ook zeker die van Fonny en die vanuit mijn omgeving gingen we door.

Week na week, maand na maand.

De kilo’s bleven eraf gaan soms iets sneller en de andere keer wat langzamer.
Ik had ups en downs, geen motivatie meer of juist heel veel motivatie, ik heb gelachen en gehuild. Soms zelfs getwijfeld of ik er niet mee moest stoppen, en regelmatig was ik ontevreden met de behaalde resultaten maar iedere keer weer lukte het me toch weer om door te gaan, stoppen was geen optie.
Vanuit mijn omgeving kreeg ik veel complimenten, thuis werd ik gesteund en Fonny motiveerde me zoveel ze kon en gaf me zelfs een keer een standje omdat ze wist dat ik die nodig had.

Ik ben ruim 40 kilo afgevallen.

Bijna een jaar aan de Cambridge gezeten met de eetweken en het afbouwen erbij.
Ik ben ruim 40 kilo afgevallen. Ik vond het afbouwen heel spannend want ik was bang weer aan te komen na het afbouwen. Maar nu weet ik waar ik op moet letten en wat mijn valkuilen zijn. Andere keuzes maken en je eetpatroon veranderen, het klinkt makkelijk maar ik ben het nog steeds aan het leren.
Ik blijf mezelf de spiegel voor houden en tot nu toe gaat het goed want als ik teveel gegeten heb weet ik dat ik vervolgens weer extra op moet letten.

Ik zeg niet dat het altijd makkelijk is maar het is het zeker allemaal waard, mijn doel is behaald.
Ik kan achter mijn zoontje aanrennen en straalde op onze trouwdag. En wil nooit meer terug naar mijn oude gewicht.

Ik wil iedereen die aan Cambridge begint of ermee bezig is succes wensen, geloof in jezelf, zet hem op je kunt het.

Ik ben blij met alle steun die ik kreeg van iedereen, bedankt hiervoor. Voorlopig blijf ik nog onder controle maar mocht het daarna ooit weer nodig zijn weet ik waar ik moet zijn.

Fonny bedankt, je bent een topper.