Humus met sinaasappel

Kleurrijk eten is niet alleen mooi om te zien. Iedere kleur heeft zijn eigen energie en voordelen. Oranje groenten en vruchten krijgen hun pigment van de stof caroteen. In ons lichaam wordt caroteen omgezet in vitamine A. Vitamine A is belangrijk voor een goede weerstand, gezonde botten, tanden en huid maar ook voor het gezichtsvermogen.

Bovendien bevatten ze veel vitamine C, wat ook een belangrijke werking op ons immuunsysteem heeft.

Deze heerlijke Humus is super lekker bij een frisse salade of op toast (met zaden).

 

Ingrediënten

300 g Kikkererwten
100 g Zongedroogde tomaat
1 x Sinaasappel
2 el Olijfolie

 

Benodigdheden: keukenmachine

 

Bereiding

Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Doe de kikkererwten, zongedroogde tomaat en olijfolie in de keukenmachine en mix dit tot een mousse.

Snijd de sinaasappel doormidden en knijp deze uit over het geheel. Ik doe dit altijd op gevoel, De humus mag niet te slap worden. Mix alles nog eens goed door elkaar en voeg zout en peper toe naar smaak.

Simpel toch?

 

Voeden Met Bezieling

Soul Made – Cooked with Love