Hoe lukte het mij om op gewicht te blijven en nog steeds in het jurkje te passen?

Een jaar geleden zat ik voor het eerst bij Fonny omdat ik niet meer in mijn broeken paste en daar iets aan wilde doen.

Met de coaching van Fonny en de Cambridge producten ging dat heel voorspoedig. Na de zomer kwam een spannend moment: ik stopte met de Cambridge producten en wilde op gewicht blijven door gezond en afwisselend te blijven eten.

Ik kocht een supermooi en strak jurkje voor de 90ste verjaardag van mijn vader in december en op die dag straalde ik in mijn jurkje! Hoe lukte het mij om op gewicht te blijven en in december nog steeds in het jurkje te passen?

Er zijn zoveel voordelen aan minder zwaar zijn!

Ik denk dat de fysieke en emotionele balans die ik heb gevonden tijdens het afvallen de belangrijkste factor is in het op gewicht blijven. Ik dacht niet toen ik met afvallen stopte: ‘ik hoef niet meer af te vallen, ik kan weer ‘gewoon’ eten. Nee, ik dacht: ‘er zijn zoveel voordelen aan minder zwaar zijn: meer energie hebben, veel gemakkelijker bewegen en complimentjes krijgen omdat ik er gezond en stralend uitzie. Ik ga er alles aan doen om dat te behouden.’

Ik kan een reep chocola opeten maar het hoeft niet!

En die focus maakt dat het me geen moeite kost om gezond en gevarieerd te blijven eten. Zijn er verleidingen als lekker eten of alcohol, dan maak ik keuzes, bijvoorbeeld wel een toetje, geen alcohol. Als het toevallig een paar keer achter elkaar voorkomt dat ik uit eten ga of een feestje heb, stuur ik bij door een paar dagen wat minder te eten. En voor mijn ‘slechte’ gewoontes thuis zijn goede gewoontes in de plaats gekomen. Thuis heb je immers zelf het heft in handen. Ik kan een reep chocola opeten maar het hoeft niet!

Ik dacht aan al die andere dingen die een gezond gewicht mij opleveren.

Ik ben afgevallen zonder me te wegen en misschien maakt dat ook een verschil. Ik ging niet naar Fonny in de hoop een goed gevoel te krijgen omdat de weegschaal ‘aardig’ voor mij was of met een knoop in mijn buik omdat ik bang was dat het tegen zou vallen en wat Fonny daar dan wel niet van zou denken. Ook tijdens het eten dacht ik nooit over mijn gewicht, ik dacht aan al die andere dingen die een gezond gewicht mij opleveren. Ik weet nog als ik vroeger tegen mensen zei wat ik woog dat ze dan zeiden: ’oh, dat zie je er niet aan af.’ Dat klonk voor mij heel negatief. Nu zeggen mensen welke positieve dingen ze aan me zien en dat is erg motiverend!

En af en toe ga ik naar Fonny om mijn taille te meten en te vertellen hoe ik met het eten ben omgegaan. Het blijft fijn iemand te hebben die je complimenteert, want voor mijn omgeving is het na een jaar al bijna gewoon dat ik er goed uitzie. Dat maakt ook eigenlijk niet uit want ik doe het voor mijzelf.

Christine