Herfst crumble met appel en peer

Deze overheerlijke crumble is zo gemakkelijk te maken dat je alleen daar al blij van wordt.

Ingrediënten:

100 gr havermeel (havermeel maak je gemakkelijk zelf in een keukenmachine met 2 minuten)
3 appels
2 peren
olie om in te vetten (bijvoorbeeld kokosolie)
1 ½ el kaneel
150 gr havervlokken
70 gr kokosolie
3 ½ el honing (koud geslingerd)
1 el kokosbloemsuiker
En een ovenschaal van ca. 20 x 20 cm.

Verwarm de oven op 160 graden.

Schil de appels en peren en snijd ze in stukjes. Vet de ovenschaal in en leg de tukjes appel en peer op de bodem. Strooi de kaneel erover. Meng in een kom de haver, het havermeel, de kokosolie, de honing en de kokosbloemsuiker. Schep dit mengsel over de stukjes appel en peer en verdeel dit gelijkmatig.
Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak de crumble in ca. 20-30 minuten bruin en gaar.

In het voorjaar ook heel erg lekker met aardbeien en blauwe bessen.

Laat de crumble heel even afkoelen, maar niet te lang, want een beetje warm is echt zo lekker!