Havermoutcappuccino

Cappuccino, mijn grote verleiding en zonde.

Te veel koffie of cappuccino is niet zo gezond. Maar in combinatie met havermout wordt het ineens wel een stuk gezonder. Dan is het ineens een speciaal ontbijtje. En dat stelt gerust.

Wil je dit ook eens proberen?

Benodigdheden:

Steelpan
Melkopschuimer
Espressomachine

Ingrediënten:

25 gr. havermout
100 ml. ongezoete amandelmelk
Snufje kaneel
1 tl. rauwe honing
50 ml ongezoete sojamelk
1 kop espresso

Breng de havermout met de amandelmelk, het kaneel en de honing in de steelpan aan de kook.
Laat 10-15 min. zachtjes koken en roer alles regelmatig door.

Schuim de sojamelk op.
Doe de havermout in een groot glas.
Schenk de opgeschuimde melk erover en schenk als laatste de espresso erbij.