Havermout-Quinoaburger voor een gezonde start.

Een nieuw jaar gaat voor velen gepaard met een gezond start.

Bewust kiezen voor voeding. En misschien ook eens een dag geen vlees. Dan is deze burger een fijn alternatief. Op en top voeding en voldoende eiwitten om te kunnen sporten. Ik vind hem zelf geweldig!

 

Ingrediënten (voor 4 flinke burgers)

150 gr havermout

100 gr quinoa

3 eieren

1 el kurkuma

175 gr zachte geitenkaas

4 bosuitjes gesneden in ringen

1 teen knoflook fijn gesneden

1 tomaat fijngesneden

2 el noten en zaden (net wat je hebt of wat je lekker vindt)

Peper en zout naar smaak

Grill (plaat)

 

Bereiding

Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat wat afkoelen.

Meng de eieren met de havermout, kurkuma en de geitenkaas. Voeg de bosuitjes, knoflook, fijngesneden tomaat, noten en zaden toe. Voeg als laatste de quinoa toe en meng alles goed door elkaar tot een stevig geheel. Breng op smaak met zout en peper.

Als het mengel te nat blijft voeg je wat extra havermout toe. Maak er mooie burgers van en laat ze even rusten in de koelkast.

Verwarm de grill (plaat) en gril de burgers in een paar minuten gaar. Je kunt de burgers serveren zoals jij dat lekker vindt. Op een broodje of bij een salade bijvoorbeeld. Of met vers gesneden patat.

 

Een goed en gezond begin van het jaar is tenslotte het halve werk.