Haverbrood met hazelnoten, rozijnen en kaneel

Dit brood is heerlijk bij een verse zalmsalade.

Ingrediënten

50 gr havermeel
3 eieren
3 rijpe bananen
5 grote dadels (in stukjes gesneden)
120 gr speltmeel
50 gr amandel meel
1 tl wijnsteenbakpoeder
3 el blauwe rozijnen
3 el hazelnoten
Snufje kaneel
Snufje zout

Olie om je tulbandvorm in te vetten
Losse havervlokken om het brood te bestrooien

Verwarm de oven op 160 graden. Klop de eieren los en prak de bananen en voeg dit samen met de dadels en het havermeel er doorheen.

Voeg dan het speltmeel, amandelmeel, wijnsteenbakpoeder, de rozijnen, hazelnoten, het kaneel en het snufje zout toe.

Meng alles goed door elkaar in een keukenmachine of evt. met en mixer.

Vet het bakblik in en schep het deegmengsel erin. Bestrooi met wat havervlokken.
Zet het bakblik in een voorverwarmde oven en bak het brood in ongeveer 40 minuten bruin en gaar.

Nou heb ik de ongelofelijke mazzel dat ik een goede broodbakmachine heb die alles aan kan en ook nog eens precies doet wat ik wil.
Dit maakt het bakken van een dergelijk lekker brood nog eenvoudiger.
Ik voeg alle ingrediënten bij elkaar in het bakblik. Het bakpoeder doe ik even in een apart doseer bakje. Dit voegt de machine op het juiste tijdstip toe.
Ik kies voor een programma waarbij het bakken tenminste 4 uur duurt. Zo heeft het gist alle tijd om zijn werk goed te doen. En dat komt de smaak en de structuur echt ten goede.