Haver-paaseitjes

Nog een paar dagen en dan is het Paas. Heel gezellig maar ook zo verleidelijk. Paas is voor veel mensen verbonden aan lekker eten en veel chocolade. De winkels liggen weer vol met chocolade eitjes. Strategisch opgesteld dus daar maar eens goed langs te komen. Om  “de schade” wat te beperken en meer bewust te genieten maak ik zelf paaseitjes. Super lekker maar toch net iets beter.

Ingrediënten voor 10 eitjes:

100 gr havermout

150 gr goede pure chocolade 85%

Het merg van 1 vanillestokje

2 ½ el amandelpasta (natuurwinkel)

250 gr Medjool dadels (ontpit)

2 el rauwe cacao

Een handje blanke amandelen

Evt wat geraspte kokos

 

Maal de amandelen fijn in de keukenmachine. Als dit goed gemalen is voeg dan de havermout, het merg van het vanillestokje, de amandelpasta, de dadels en de rauwe cacao toe. Meng dit goed tot een deegbal. Wikkel de deegbal in vershoudfolie en laat dit een kwartiertje rusten in de koelkast. Smelt ondertussen de pure chocolade au bain-marie.

Haal het deel uit de koelkast. Rol met je handen mooie paaseitjes van het deeg. Steek bijvoorbeeld een saté prikker in een eitje en doop het eitje in de gesmolten chocolade. Je kunt voor de afwisseling wat eitjes bestrooien met kokosrasp voor een leuk effect.

Als alle eitjes een mooie chocolade jasje hebben laat je het chocoladejasje opstijven. En dan, dan is het  feest. Want deze eitjes zijn goddelijke lekker. Je bent gewaarschuwd!