Groenten chips

Groenten chips, dat wil ik proberen!

Een paar dagen geleden zat ik in een alleraardigst tentje. Een leuke lunchroom met uitsluitend biologische producten. Niet alleen het enthousiasme van de eigenaar Max (van Anne) maar ook de aandacht voor voeding en kwaliteit was echt top.

Bij de lunch werd groenten chips geserveerd. Het stond niet alleen leuk, maar smaakte ook erg lekker. En daar werd ik dan weer erg enthousiast van. Na een leuk gesprek met Max, ik probeer altijd een recept los te peuteren, raakte ik geïnspireerd door zijn verhaal over de groeten chips. Dat wil ik toch eens proberen.

Ik heb een “dehydrator” geleend van een lieve cliënt, mooie groente gekocht en ben aan de slag gegaan. Mijn mannen in rep en roer, of ik soms niet goed geworden was. ” Wat is dat? Ik eet de komende dagen niet thuis!”.

Ik lach er hartelijk om want nu knabbelen ze toch lekker van de groenten chips. Met liefde gemaakt en op smaak gebracht met een snufje kruiden en zout.

Je kunt de chips natuurlijk ook in de over maken. Net zo gemakkelijk.

 

Ingrediënten groenten chips:

1 zoete aardappel
1 biet (gekookt)
1 pastinaak
1 courgette
olijfolie
zeezout (evt. met kruiden of chilipeper)
gedroogde kruiden (naar eigen smaak)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Was de groentes goed en schil de biet en de pastinaak (met een dunschiller).
Snijd vervolgens alle groentes in dunne plakjes. Leg de plakjes op een bakplaat en besprenkel met een klein beetje olijfolie. Niet te veel, anders wordt de chips niet knapperig. Als niet alle plakjes in één keer in de oven passen herhaal je dit proces. Strooi er ook nog wat grof zeezout of gedroogde kruiden over.
Zet de bakplaat tenminste 10 minuten in de oven. Maar houd alsnog goed in de gaten hoe snel het gaat. Zijn de plakjes wat dikker, dan kan het best iets langer duren. Zijn ze lekker crispy, dan is jouw groenten chips klaar.

 

 

chips1

 

(Tot snel Max, ik wil het ook nog eens over jouw chocoladetaart hebben)