Groene pizza met cashewnotenpesto

Groene pizza, net zo gemakkelijk.

Ben je vrij of op vakantie in ons kikkerlandje deze zomer, dan schijnt de zon helaas niet elke dag voor je. Om toch een zomer gevoel te houden maak ik zelf pizza’s. Het aller liefste een groene pizza, met lekker veel eiwitten. Heel goed voor je lijf als je bijvoorbeeld veel sport of beweegt. Op een zonnige dag kun je de pizza natuurlijk afbakken op een BBQ, maar even in de oven is net zo makkelijk.

 

Ingrediënten voor 4 pizza’s

120 gr kikkererwtenmeel

240 ml water

40 gr parmezaanse kaas, geraspt

1 el tijm blaadjes

1 el basilicum blaadjes (in stukjes gescheurd)

2 bollen buffelmozzarella (in plakjes gesneden)

1 el olijfolie

 

Ingrediënten voor de cashewnotenpesto

150 gr cashewnoten

1 hand babyspinazie

1 hand basilicumblaadjes

sap van een 1 limoen

4 el olijfolie

4 el arachideolie

Naar smaak zout en peper

 

Handje bosui en rucola (of veldsla) om te garneren.

Verwarm de oven op 240 graden. En vet een pizzavorm of pizzasteen in met olie. Doe alle ingrediënten voor de pesto in de keukenmachine en laat deze draaien tot een fijne pesto. Breng evt. op smaak met zout en peper.

Dan maak ik de pizzabodem. Zeef het meel en voeg er onder voortdurend roeren het water en een el. olie aan toe. Voeg de kaas en de kruiden toe. Kneed dit goed door elkaar. Dit kan natuurlijk ook in een goede broodbakmachine.

Leg het deeg op de pizzavorm of pizzasteen en bak de pizza 15 minuten in de oven tot hij bruin kleurt (als je de pizza graag op een BBQ wilt bakken zorg dan dat deze op 300 graden verwarmd is).

Haal dan de pizza uit de oven, verdeel de pesto over de pizzabodem, leg er de plakken mozzarella op en garneer af met de rucola (of veldsla) en het bosuitje. Het staat heel mooi als je er nog een heel klein beetje olijfolie overheen sprenkelt.

Een zonnetje op je bord!