Een goede keuze is echt niet moeilijk.

Keuzes maken

We zeggen wel eens: het leven bestaat uit keuzes maken. Dat is met afslanken en op gewicht blijven niet anders.

Het is heel bijzonder om met mijn cliënten te werken aan bewust worden. Bewust worden van ons gedrag en onze keuzes. En hoe maken we die keuzes dan?

Een bewuste keuze vind ik altijd goed. En als het niet uitpakt zoals je gedacht had, kun je besluiten het de volgende keer anders te gaan doen.

Zo vieren we hoogtepunten in ons leven en dat gaat vaak samen met eten. Met “iets lekkers”.

Mag ik dan nooit meer iets lekkers? Vragen mijn cliënten. Natuurlijk mag dat af en toe, als je maar bewust kiest. Kies iets dat je écht lekker vindt en tel dan geen calorieën. Kies één ding en geniet er echt van. Zonder spijt.

Een goede keuze is echt niet moeilijk.

Vaak zeg ik dan: neem in gedachten in jouw ene hand jouw gewicht, jouw gezondheid waar je zo blij mee bent en zo hard voor gewerkt hebt. En neem in jouw andere hand dat gebakje, of dat andere lekkere wat je zo graag wilt eten. En weeg het dan eens af voor jezelf en vraag jezelf af of dat lekkere op dat moment echt zoveel waard is. Geef het eens een cijfer. Is het een 10? Ga er dan voor en geniet van elke hap! Is het slechts een 6-je? Dan zeg ik: doe het niet.

En hoe mooi is het dan om na het genieten weer gewoon te kiezen voor jouw gezonde manier van leven. Gewoon weer doorgaan met voeding. Verder op het voor jou juiste pad. Je hebt genoten van iets extra’s en daardoor is het ook weer heel fijn gezond te eten en de draad weer op te pakken. Niet omdat het moet, maar omdat je er voor kiest.

Een goede keuze is echt niet moeilijk. Zolang je de keuzes maar maakt met voor JOU het juiste gevoel.

Geniet!