Ik heb een gezond gewicht gekregen zonder de weegschaal.

Ik kreeg de broek niet hoger dan mijn dijen.

Twintig jaar geleden besloot ik niet meer op de weegschaal te gaan staan. Ik worstelde al jaren met mijn gewicht, was verslaafd geraakt aan wegen en werd daar heel ongelukkig van.
Voortaan wilde ik in mijn kleren blijven passen en zodra die gingen knellen, stuurde ik een beetje bij. Dat heb ik volgehouden tot afgelopen winter. Toen paste ineens mijn broek helemaal niet meer. Niet een beetje knellen, nee, ik kreeg de broek niet hoger dan mijn dijen.
Oeps…. Nu moest ik er serieus iets aan gaan doen, maar hoe?

Ik wist al snel dat ik begeleiding wilde.

En toen kwamen de gedachten: ‘ja maar, ik wil NIET op de weegschaal, ECHT NIET!’ En het was niet alleen niet willen. Er zit een apparaatje in mijn lijf dat mijn hart in de gaten houdt, en daarmee kan ik niet op zo’n geavanceerde weegschaal die ook vetpercentages meet. ‘Dan kan het dus gewoon niet’, want wegen hoort bij al die afvalprogramma’s’, dacht ik. Maar ik wilde wèl afvallen en ik wilde daar ook begeleiding bij.
Aarzelend meldde ik me bij Fonny. Zij luisterde naar mijn verhaal, ging meteen mee in mijn wens geen weegschaal te gebruiken en ik startte met het Stappenplan van Cambridge Weight Plan. Iedere keer als ik kwam werd mijn taille gemeten en kreeg ik een peptalk van Fonny.

Ik loop weer hard!

Nu, 3 maanden later, voel ik me geweldig! Ik loop weer hard en dat is heerlijk zonder het overtollige gewicht. Mijn kleren passen en zijn zelfs te groot. Ik heb nieuwe kleren gekocht, mijn haar kort geknipt, de gaatjes in mijn oren weer door laten prikken en ontvang met een big smile alle complimenten dat ik zoveel energie uitstraal. En het eten? Ik eet gevarieerder, maak bewuster keuzes en voel me daar prima bij.

De moraal van dit verhaal: afvallen kan ook zonder wekelijks wegen, maar begeleiding van iemand die bereid is om te denken in oplossingen in plaats van vast te houden aan het standaardprogramma, iemand die jouw verhaal hoort en aansluit bij jouw wensen, zo iemand heb je wel nodig. En Fonny is zo iemand! Alle positieve gevolgen van het afvallen maken me vastbesloten mijn gezonde eetpatroon vast te houden. En mocht dat toch niet meer lukken, dan ga ik terug voor een peptalk.

Christine