Frisse yoghurtcake (gluten- en lactosevrij)

 

Met dit heerlijke receptje maak je in een handomdraai een mooie glutenvrije- en lactosevrije- cake.  De boter is vervangen door een plantaardige yoghurt. Dit geeft niet alleen een frisse smaak maar in combinatie met amandel meel geeft het ook een smeuïge baksel.

 

Keukenbenodigdheden:

2 mengkommen

Springvorm van ca 22 cm

 

Ingrediënten:

3 eieren (gescheiden)

1 banaan

50 ml kokosolie

1 tl vanille aroma

180 gram plantaardige yoghurt (ongezoet)

200 gram amandelmeel

1 tl bakpoeder

Snufje zout

 

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Scheid de eieren. Meng in een kom het eigeel met de banaan. Voeg de kokosolie, vanille aroma en yoghurt toe en roer door.

Voeg het amandelmeel en bakpoeder toe en roer door.

Mix in een andere kom het eiwit met een snuf zout stijf.

Voeg de eiwitten toe aan het andere beslag en schep rustig door elkaar.

Verdeel het beslag over een ingevette bakvorm.

Bak de taart in ca. 55 minuten gaar.

 

Laat de cake afkoelen.

Als je de cake extra mooi en lekker wilt maken, ga gewoon lekker los en maak er een mooie creatie van.