In de lente komt de zin in lichter eten weer terug. Deze frisse Aspergespread is een van mijn favorieten. Lekker op een cracker of een versgebakken boterham. Maar je kunt er natuurlijk ook een dipje van maken om flatbread in te dopen.

Dit heb je nodig:

500 gr groene asperges

200 gr cottage cheese

2 limoenen (biologisch)

5 gr tijm (takjes)

10 gr verse munt

Scheutje goede milde olijfolie

Snufje zout en peper

 

Bereidingswijze

Verwijder de harde onderkant van de asperges en kook ze daarna 10 minuten in een pan met ruim water. Laat de gekookte asperges even afkoelen en pureer de ze dan in een keukenmachine. Ris de blaadjes van de takjes tijm en pluk de blaadjes van de takjes munt. Rasp de schil van de limoentjes en pers het sap eruit.

Meng de cottage cheese, de kruiden, limoenrasp en het sap van de limoen met de gepureerde groene asperges. Voeg een scheutje olijfolie toe en meng het nog eens goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

Wacht niet te lang met eten want vers is deze spread het allerlekkerst, maar dat zal geen probleem zijn schat ik zo in.