Er was eens… een gelukkig stel van 51 jaar oud.

Er was eens…

Een gelukkig stel van 51 jaar oud dat in de loop der jaren steeds meer had om van te houden. Als je snapt wat ik bedoel? De weegschaal bevestigde deze situatie ook steeds meer. En toen kwam de dag dat je bijna niet meer je veters kunt strikken en je beseft dat bijvoorbeeld ouderdoms-diabetes op de loer ligt vanwege het overgewicht. Er moet er wat gebeuren! Via via kwamen we toen uit bij Fonny Freek, consulente van Cambridge WeightPlan en voedingsdeskundige. Half januari was ons eerste gesprek, waar we de verschillende stappen van Het nieuwe Stappenplan uitgelegd kregen. Omdat we beide fulltime werken moest het wel voldoende energie geven om het vol te houden, dus kwamen wij uit bij stap 4. Een hele fijne stap omdat je 2 producten van Cambridge Weight Plan gebruikt, twee gezonde tussendoortjes hebt en ’s avonds een gezonde maaltijd kunt eten samen.

Wat is er veel keuze!

En dan mag je de producten uit gaan zoeken van Cambridge WeightPlan. Wat is er veel! Aangezien ik een enorme chocolade-liefhebber ben koos ik voornamelijk de chocolade shakes. Mijn vrouw is meer van het fruit, dus bij haar waren de favorieten de bosvruchten- en bananenshakes.

En dan ga je beginnen…

Je krijgt natuurlijk al snel de eerste reacties op je werk, omdat zij de shakes zien in de pauzes en omdat je plotseling ‘nee’ zegt tegen de taart vanwege welke gelegenheid dan ook. En wat voel je je trots bij die eerste ‘nee’, en wat gaat dat nee-zeggen je eigenlijk gemakkelijk af! Daarbij vinden wij de shakes heerlijk en genieten we van elk bewuste tussendoortje. Het avondeten hadden we ook snel op de rit. Lekker roerbakgroenten in diverse variaties met kip. Bijkomend voordeel is dat ik, die normaal niet kookt, dit zelfs voor elkaar krijgt. Al snel krijg je handigheid om in de supermarkt de juiste producten te vinden, waardoor je wat variatie kunt aanbrengen aan je tussendoortjes en het avondeten. En dan gebeurt het onvermijdelijke: we vallen af! Wat zijn we blij! En al na een paar weken krijg je de eerste complimenten: “Wat zie je er goed uit!”. En nog een paar weken later moesten gaatjes bij prikken in onze broekriemen. En dan komt het moment dat de eerste nieuwe kledingstukken een maat kleiner worden aangeschaft. Ge-wel-dig!

We houden nog steeds 100% van elkaar!

Bij het uitzoeken van onze kledingkast, kwamen we ook onze trouwkleren tegen die al 18 jaar in de kast hangen. Zou het weer passen? En ja hoor! We hebben er wat rimpels erbij, maar we zijn nog even slank. Nu zijn we inmiddels bij maand 8 en zitten we in stap 6. De kledingkast is opgeruimd en vernieuwd met kleinere maten en wat voelen we ons goed. Ik ben nu  22% minder Astrid geworden en Monique is 30% minder Monique, maar we houden nog steeds 100% van elkaar!