Homemade tortilla wrap

Een maaltijd met wraps is altijd goed. En het fijne is dat het ook zo gemaakt is. Daar word je blij van toch?

 

Ingrediënt voor 8 stuks

250 gr spelt bloem

snufje zout

1 tl bakpoeder

1 el neutrale olijfolie

150 ml warm water

 

Bereiding

Neem een beetje van het warme water en los hierin het bakpoeder op. Doe de bloem, zout, olijfolie en de opgeloste bakpoeder met de rest van het water in een kom.

Meng goed door elkaar en kneed tot een soepel deeg. Is het deeg te nat, voeg dan meer bloem toe. Of meer water als het deeg te droog is.

Verdeel in 8 stukken en draai er balletjes van. Dek af met huishoudfolie en laat 5-10 minuten rusten.

Bestuif het aanrecht met bloem. Rol uit tot een dunne lap. Bestuif je deegroller eventueel ook met bloem. Schud het overtollige bloem voorzichtig van de wraps af.

Bak de tortilla’s in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Dit gaat heel snel dus  blijf erbij staan. Zodra er een bubbel ontstaat en de onderkant bruine plekjes vertoond, kun je de wrap omdraaien en nog even aanbakken.

Je kunt de warps vullen met alles wat jij lekker vindt. Maak er vooral een feestje van!