Een dankbaar mens.

Na 4 zwangerschappen en een vertraagde schildklier werking was voor mij de top bereikt.

April 2015 Na 4 zwangerschappen en een vertraagde schildklier werking was voor mij de top bereikt. Ik voelde me moe, had pijn in mijn gewrichten en voelde me niet prettig in mijn eigen lichaam. De knop ging om, ik wilde iets aan mijn overgewicht gaan doen. Mijn collega was een half jaar daarvoor met het Cambridge dieet begonnen en had me er een beetje over verteld. Mijn kledingkast was gevuld met alle maten. Dat was voor mij de laatste druppel om echt te gaan beginnen op 1 april, geen grap.

Ik ben met het Cambridge 500 dieet begonnen. Ik voel me fit en trots. Het weegmomenten waren een enorme motivatie, het was elke keer weer een feestje om het resultaat te zien. Ook de motiverende woorden en praktische tips van een Cambridge Consulent waren prettig.

Na deze afval periode begon eigenlijk het belangrijkste deel, weer gaan eten, maar natuurlijk niet zoals ik daarvoor deed.

Ik heb me heel goed aan het af- en opbouw schema gehouden maar kwam gedurende het jaar ietsje aan. Dit had te maken met mijn schildklier, mijn veranderde leefsituatie (samenwonen) en mijn voedsel allergie voor tarwe(gluten) en lactose. Het calorieën tellen schoot er op een gegeven moment weer bij in en de consulente die mij zo goed had begeleid stopte met haar praktijk vanwege haar leeftijd. Ik was mijn nieuwe levensstijl weer even kwijt…
Na de zomervakantie in augustus 2016 wilde ik het weer oppakken. Het moest er weer af. Gelukkig kon ik bij een andere consulente, Fonny, terecht. Ik was weer zeer gemotiveerd en startte weer met het Cambridge 500 dieet.

Het ging super!

Mijn gewicht zakte weer ondanks mijn beperkte keuze in de lactose vrije shakes vanwege mijn allergieën. Ook begon ik met sporten, gewoon omdat het leuk is, omdat ik daar weer energie voor had en natuurlijk ook om mijn conditie te verbeteren en makkelijker op gewicht te blijven. Ik kreeg van Fonny wekelijks super goede tips mee en voel me weer goed in mijn vel. Voor mij nieuw was een app die Fonny me adviseerde waarmee ik dagelijks op mijn mobiel heel makkelijk kan bijhouden wat ik aan koolhydraten, vetten en eiwitten binnen krijg. Een handig en ontzettend leuk hulpmiddel om op gewicht te blijven en het allerbelangrijkst de warme, lieve begeleiding van Fonny!!

Mary, een dankbaar mens!