De wijsheid onder een Intolerantie

Vanuit het niets wat mijn gevoeligheid voor Lactose daar. Voor mij als Foodie echt wel een ding. Het dwong mij opnieuw te kijken naar voeding en mijn gewoontes en voorkeuren. Al zoekende opende zich een nieuwe wereld waar ik mijn weg in vond.

 

Voor een tijdje.

 

Het ongemak werd sterker en het zoveel mogelijk wegnemen van de fysieke trigger Lactose bleek niet afdoende.

Een uitnodiging om te onderzoeken wat deze boodschap mij te vertellen heeft. Om de energie te volgen die steeds een laagje dieper leek te gaan op weg naar de oorsprong van dit ongemak in de mijn systeem.

 

Mijn grootmoeder, de moeder van mijn moeder heeft in haar jonge leven veel meegemaakt. Geen fraaie dingen. Verschrikkelijke dingen die als een groot geheim meegereisd zijn via mijn moeder naar mij.

Voor mijn oma was er een gemis aan veiligheid en koestering in het grote gezin waar ze opgroeide waardoor ze niet aanwezig kon blijven in haar fysieke lichaam.  “Elders” zijn was voor haar overleven, gedurende haar leven. Ze stierf op relatief jonge leeftijd. Mijn moeder was toen 7 jaar.

Ze hield van mijn moeder, haar jongste dochter, haar zonnetje. Daar is geen enkele twijfel over. Maar het “elders” zijn gaf mijn moeder op haar beurt een gemis van (fysieke) verbinding, veiligheid en moederliefde.

 

Koestering en veiligheid wordt meegegeven met borstvoeding. Borstvoeding ontvangen is de eerste verbinden met mama. Veilig, warm, koesterend en voedend. Mijn oma kón het niet geven aan mijn moeder. En mijn moeder niet aan mij. Ik ben groot geworden met kindermeel en melkpoeder met suiker.  Vanuit het pak zo in de fles.

Op fysiek niveau een goede oplossing, op energetische niveau niet. Verbinden met mama komt niet uit een pak. Voor mijn systeem.

 

Dat mijn lichaam geen melksuiker accepteert is eigenlijk heel logisch. Mijn systeem schreeuwt om verbinding, koestering en de zoete, veilige aanwezigheid van mama.

Door terug te gaan in de tijd en de misstanden in het jonge leven van mijn oma te erkennen, te doorleven (met terugwerkende kracht), vrij te laten en daardoor de energie weer in beweging te brengen kon rust en zachtheid terugkeren. De schaamte en het niet in het lichaam kunnen zijn wat een thema in mijn vrouwenlijn is, heeft plaats gemaakt voor verbinding.

 

Ik neem een diepe zucht van verlichting waar in mijn hele familiesysteem. De pijn, het geheim en de angsten zijn gezien, doorleefd en nu vrij. De gebeurtenissen zijn nu écht geschiedenis. Letterlijk en figuurlijk. De energetische verkramping is los.

 

Mijn darmen hebben zich nu opnieuw te verhouden tot een bijna ongemakkelijke rust. Lactose kan steeds meer ontvangen worden als onderdeel van voeding.

Mijn bewustzijn leert leegte meer te begrijpen.

 

De verkramping was mijn richtingaanwijzer naar heling op de diepste laag. In mezelf en mijn vrouwenlijn. Dat is toch bijzonder en supermooi.

Het is meteen ook een waanzinnig mooi inzicht voor mij en mijn cliënten waar ik dagelijks mee mag werken. Doorgrond en doorleefd, fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

 

Ik maak een buiging voor de wijsheid die als een schat diep onder een intolerantie verborgen lag.  Trauma komt terug als een reactie, fysiek mentaal of emotioneel. Niet als een herinnering.

 

Zo werkt dat met Transformatief Coachen,  Voorouder Heling en Regressie Therapie.  We onderzoeken de dieper gelegen betekenis van de richtingaanwijzers. En maken verbinding met de geblokkeerde energie via ons lichaam om de energetische verkramping aan te kijken, te doorleven en daardoor vrij te laten.  Zodat er beweging en stroming komt in ons (familie) systeem.

 

Wat hou ik van mijn vak!

 

 

 

 

Misschien heb je vragen of wil je een afspraak maken klik dan hier