De herfst geeft ons mooie zaden en vruchten. Na een mooie zomer zitten ze vol ijzer, vitamines en de gezonde vetten. Een prima moment dus om zaden en noten te gebruiken voor een lekkere mueslireep. Een zonnig tussendoortje in je mond. Super lekker en handig om altijd in huis te hebben. Makkelijk om mee te pakken voor als je onderweg gaat, maar ook gewoon heel lekker als gezond tussendoortje.

 

Ingrediënten

1 rijpe banaan, fijn geprakt

halve wortel, geraspt

2 gewelde dadels

1 eetlepel kokosolie, gesmolten

halve theelepel bakpoeder

3 eetlepels boekweitmeel

1 eetlepel amandelmeel

1 eetlepel kokosrasp

snufje zout

 

Noten en zaden, bijvoorbeeld:

1 eetlepel lijnzaad / hennepzaad

2 eetlepels zonnebloempitten

2 eetlepels pompoenpitten

2 eetlepels hazelnoten, in stukjes gehakt

2 eetlepels cashewnoten, in stukjes gehakt

1 eetlepel rozijnen of gedroogde cranberry’s

handje Pecannoten, walnoten, amandelen, sesamzaadjes of goijbessen etc.

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 180 graden. Prak de banaan, snij de dadels in hele kleine stukjes en rasp de wortel

Doe banaan, dadels en wortel samen in een kom met de kokosolie en mix met een staafmixer. Voeg het bakpoeder, amandelmeel en boekweitmeel en snufje zout toe. Het beslag mag wat dik zijn maar niet te droog. Wanneer dit wel het geval is voeg je een beetje water of extra banaan toe. Mix alles goed door elkaar met de staafmixer.

Voeg de kokosrasp, gehakte noten, zaden ten rozijnen toe en meng met een lepel. Schep met een lepel een schep van het beslag op het bakpapier en maak plat met een lepel.

Zet in de oven voor circa 15 minuten. kijk wel even na 5 minuten. Is de bovenkant als bruin? Draai de repen om.

Laat de repen goed afkoelen en snij ze in mooie stukken. Verpak ze het liefst apart zo blijven ze het lekkerst.