De confrontatie

Dit aangezicht was voor mij de ommekeer

 

De confrontatie!

Ik heb Fonny leren kennen in augustus 2012 toen ik erachter was gekomen dat mijn gewicht ongezond begon te worden.  In de spiegel op ons vakantieadres schrok ik van mijzelf. Wie kent ze niet, die veel te grote spiegels in je hotelkamer die niets verborgen houden.  Ik was die vrouw aan het worden die ik nooit wilde worden. Ik werd zo geconfronteerd met mijn volle buik van de zijkant dat ik direct verdrietig werd. Tuurlijk wist ik dat maat 46 niet ideaal was voor iemand die maar 172 cm groot is, maar ik had er geen moeite mee want ik voelde mij goed. Maar dit aangezicht was voor mij de ommekeer.  En de harde waarheid kwam toen ik bij de Abro-arts gewogen werd. De weegschaal was echt te hoog. En ja, toen wist ik het zeker, ik wil dit niet.

De oplossing!

Ik heb thuis gezocht naar een Cambridge consulente omdat op het werk een tweetal mannen met het dieet bezig waren en zij goede resultaten scoorde. En zo kwam mijn eerste ontmoeting met Fonny. Ik voelde mij meteen op mijn gemak en dat maakt het makkelijk om dingen met elkaar te delen. Zij heeft mij toen erg geholpen om mijn gewicht te doen afnemen (4 kledingmaten) en uiteindelijk hoe ik zelf op gewicht kon blijven. En wat is het toch lekker om een hele nieuwe kledingkast te kunnen vullen met een kleinere confectiemaat (niet maat 46 maar maat 38 /40). Natuurlijk is schommelen toegestaan maar dat heeft voor mij wel een max van een halve kledingmaat.

Maar ook ik heb periodes gehad waarin het niet zo makkelijk gaat en dan weet ik Fonny te vinden Zoals bij onze verbouwing thuis. We hadden 6 weken geen keuken en ja, dan zijn de chinees, pizzabakker en andere fastfood verkopers makkelijk te vinden. Met als gevolg dat ik snel aankwam en je raad het al, het ging er niet zo snel weer vanaf. Maar ook nu weer. Ik zit in de overgang en in twee maanden tijd was ik door hormonale veranderingen flink zwaarder. Ik heb gelijk aangegeven bij Fonny dat ik het zelf niet meer eraf kreeg en 7 januari kon ik ook bij haar terecht. En gelukkig met succes heb ik het ook dit keer weer onder controle en kan ik al mijn kleding weer aan.

Het succes!

Ik ben tot op de dag van vandaag blij dat ik 7 jaar geleden 4 kledingmaten ben kwijtgeraakt en dat is nog altijd de stimulans om niet aan te komen. Ik voel mij goed en mooi en mijn zelfvertrouwen is gegroeid. Ik zal in de toekomst altijd moeten oppassen met wat ik eet. Ook nu ik in de overgang zit maar ik weet dat als ik er niet uitkom, altijd met vragen terecht kan bij Fonny.